Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Stramtura Cozei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel
Stramtura Cozei

La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Stramtura Cozei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Acoperis Biserica fortificata Viscri
Acoperis
Cascada 2 Cheile Dofteana Dofteanei Nemira
Cascada 2
Vedere de la monument asupra Vaii Seci donici monument
Vedere de la monument asupra Vaii Seci
Curtea bisericii Sansimion
Curtea bisericii
Panorama Varful Alexandru Soimeni Muntii Ciucului
Panorama
Banca noua Cascada Putnei
Banca noua
Lacul Andreoaie - detaliu lac andreoaie pietricica
Lacul Andreoaie - detaliu
Strada Petofi 1 Strada Petofi Miercurea Ciuc
Strada Petofi 1
Biserica Largaseni - 5 Largaseni biserica
Biserica Largaseni - 5
Spre pod Cheile Corcoaia
Spre pod

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Stramtura Cozei!

Vizitati Stramtura Cozei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Coza, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,85 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Saua Nemirei   Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante.
Varful Magura Codlei Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Cascada Tulghes Paraul Tulghes este un afluent relativ important - de stanga - din bazinul superior al Oituzului, avand gura cu cca 1 km in aval de satul Oituz, Bretcu, judetul Covasna.
Biserica catolica Pauleni-Ciuc De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul. Distanta pana la Miercurea-Ciuc este de numai 5 km.
Podul vechi de piatra Sancraiu Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut.
Piatra Hagiului Este vorba despre o faleza impresionanta din gresie aflata in capatul amonte, pe paraul Vazuti, al satului Vizantea Manastireasca.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor). In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Stanca Ariciul Ormenis Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi. La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici.
Crucea de pe Plaiul Ugra Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra.
Cascadele de la cariera Velnita Am constatat o nepotrivire intre coordonatele ascunzisului (pe care inca nu l-am gasit) si indiciu. Un fotoreportaj al unui traseu in circuit pe la cascadele descrise in acest post poate fi gasit pe Munte si Flori.
Sfinxul din Bustea
Izvoare tamaduitoare Baile Balvanyos Nu am folosit gps-ul pentru a gasi aceasta geocutie.
Cetatea Kustaly Ocland Cetatea de dimensiune mica era formata dintr-o cladire turn cu mai multe nivele, imprejmuita cu palisada si sant de aparare. Cetatea Kustaly se afla in saua crestei principale ale Muntilor Persani.
Cariera Vacaresti Cariera din satul Vacaresti, comuna Mihaileni, acum in conservare, este una de andezit.
Necropola tumulara Dealul Pietros Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic. Situl arheologic are o suprafata de aproximativ 50 hectare, si se intinde pe platoul crestei, avand o lungime de 2,5 km si latime de 200-250 m.
Chiurus Cutia ascunsa in padure a necesitat putina rabdare, dar pana la urma am gasit-o. Destul de usor am gasit aceasta geocutie.
Pe la 1300 Rotbav era locuit de peste 70 de familii, ceea ce inseamna un sat mare. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Ruinele cetatii Reka Sub numele Cetatea Reka sunt cunoscute atat ruinele asa-numitului Turn de Vest (azi, reconstituit) al sistemului de fortificatii din padurea Rica/Rika (Dealul Boldi sau Heghes/Hegyes).
Ciuperci de piatra Harghita Ciceu Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Cetatea dacica Racatau Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Piatra Corbu Larga Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Muzeul farmaceutic Casa Finta Targu Secuiesc Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
Grote preistorice Naeni Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Piatra Matei Jitia Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Cineritele de la Somusca Cineriele sunt tufuri vulcanice - roci formate prin sedimentarea si consolidarea cenusii vulcanice. Cele de la Somusca, com Cleja, fac parte dintr-un orizont mai larg ce ajunge pana in valea Siretului.
Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Cimitirul german de la Tisita N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Lunca de Sus Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului.
Biserica catolica Cetatuia Am avut noroc, poarta exterioara fiind deschisa, sa intru in curtea interioara a bisericii. In 1992 avea 992 locuitori.
Apa minerala Ercesi Mohas Batanii Mici Apa minerala Ercesi Mohas se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare, sub si in stanga potecii care duce catre pestera cu apa minerala Benedek Elek.
Varful Tatalui Muntii Ciucului Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. In zilele precedente a nins. Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine. Rezervatia are doua sectoare tipice, unul eutrof, si celalalt oligotrof.
Poiana Garcinului La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului.
Valea Intunecoasa Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos.
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Valori naturale - Judetul Vrancea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Stramtura Cozei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Vrancea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
  • Am gasit aceasta geocutie.
  • Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Astfel se asigura continuitatea urmaririi acestui travel bug.
  • Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Noi am scris in jurnal cu o mina de creion de 0.
  • Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei. Cum aveam la mine una goala am reamenajat ascunzisul, ascunzand mai bine cutia.
  • Varful Lacauti a fost unul din cele doua obiective principale (al doilea Varful Goru) ale unui traseu in circuit de o zi. Cu plecare din valea Bascei Mici (gura paraului Giurgiu), punct accesibil din Comandau, fiind la cca 12 km de acesta.
  • Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul. In majoritatea cazurilor, urcam pe Ceahlau dinspre Izvorul Muntelui, azi insa am urcat din Durau.
  • Incercam protejarea geocutiilor prin restrictionarea accesului la informatii sensibile, in functie si de performanta si seriozitate. Cu toate acestea, dispar multe geocutii :-(Ele pot fi inlocuite si prin efortul comunitatii.
  • Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul. Mai astept indicii.
  • Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Superbe privelisti asupra zonelor inconjuratoare, doar ca sunt cam multi copaci, si pozele nu au iesit prea grozave.
  • In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez. Biserica este impunatoare si foarte interesanta.
  • Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Am gustat din apa care curge din izvorul aflat in apropierea intrarii bailor.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • 1. Aveti grija la tren.
  • Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului. Frumusetea peisajului impunea includerea Lacului Frumoasa printre punctele de interes ale jocului.
  • Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • In orice anotimp zona arata impecabil. Se vede mana de om gospodar.
  • Harabeck si Iris (UC Team).
  • Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.
  • Am pus o mina de pix in ea pentru a se putea completa log-ul pe viitor.
  • Fotografiind cladirea de langa biserica, am pornit in directia gresita, astfel incat la un moment dat a trebuit sa sar peste un gard, sa inconjor cladirea, pana sa ajung in interiorul curtii bisericii. Recomand poarta care se deschide din strada laterala.
  • Am gasit locul exact, dar cutia nu mai era. Ne-am obosit cu copiii, dar era foarte frumos si doar copiii erau suparati din cauza ca a disparut cutia.
  • Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes. Din pacate, cutia, se pare, ca a disparut.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Am gasit cutiuta in copac.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Stramtura Cozei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 17 zile!