Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Manastirea Turnu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Turnu

Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Cele dintai chilii au fost sapate in stanca, doua dintre ele ramanand pana astazi.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Turnu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Usa bisericii Johanniskirche biserica Sfantul Ioan Sibiu
Usa bisericii
Jurnal locomotiva Ghimes
Jurnal
Ruine 4 Cetatea feudala Salasu de Sus
Ruine 4
Schitul Mastacan - cruce la intrare mastacan schit
Schitul Mastacan - cruce la intrare
Cetatea Rupea 5 Rupea cetate
Cetatea Rupea 5
Inscriptie cismeaua padurea Trestenic
Inscriptie

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Turnu!

>>> Vizitati Manastirea Turnu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Caciulata, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,58 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Caciulata: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Masa tacerii
Crucea Eroilor Muntii Bucegi Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Curmatura Balei Brana Caprelor Cascada Apa Spanzurata
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Schitul Pahomie Buila-Vanturarita Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509. Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat.
Prapastia Genune Panorama spre castel Bran
Rapa Rosie Am gasit cutia, multumesc. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie.
Padina Sindileriei
Lacul Mandra Muntii Parang Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare. Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Lacul Carja Muntii Parang Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Baraj Oltet Saua Calinetului
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului. Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui.
Cetatea Salgo Sibiel M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Masa Ciobanului Muntii Bucegi Rezervatia paleontologica Golesti Varful Mosuleata Muntii Fagaras Saua Chica Fedelesului Portita Avrigului
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Iezerul Muntinului
Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi.
Parcul Petofi Sandor Sibiu Am gasit cutia ascunsa in zid. In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan.
Varful Magura Codlei Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Coltul Balaceni Muntii Fagaras Lacul Oasa
Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben. In trecut traseul din valea paraului Calinet era nemarcat, azi se urmareste marcajul triunghi rosu, care porneste de la Podul Calinet, unde paraul se varsa in Barsa.
Varful Cheia Bandei Muntii Fagaras Saua Galbenele Muntii Fagaras
Lacul fara fund Ocna Sibiului Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Podul Calugarita
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea.
Panorama Valea Sugariilor Muntii Bucegi Poiana din Saua Chiliilor
Turnul Spart Boita Am gasit cutia. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Gradina zoologica Sibiu
Obiective cultural-istorice - Judetul Valcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Turnu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit locatia, dar nu si cutia. Se poate ajunge cu masina in spatele manastirii sau pe jos.
  • Cunosteam deja locatia. Deoarece ultima data cand am plecat intr-o drumetie pe muntele Cozia, mi-am lasat masina in parcarea din curtea manastirii.
  • Cascada Paraului Saritor Am sarit la tinta!. Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere. Asa ca a tintit si eu obiectivul.
  • Parcul zoologic Cozla - Piatra Neamt Parcul Zoo. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Gasit usor geocutia dupa indiciile foto.
  • Vila Franka Sighisoara Priveliste superba. Great view.
  • Cetatea Salgo - Sibiel Unii pe jos, altii motorizati. M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Noi suntem doua persoane care ne-am pornit pe cautat. La cutia de la Poarta Schei am asteptat sa plece niste turisti care faceau poze.
  • Lacul Verde - Sovata Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac Excursie pe jos. Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie.
  • Cimitirul Zathureczky - Baraolt Cimitir reamenajat. Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Cimitirul a fost recent reamenajat.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare. Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Am gasit usor cutia, aflata in buna stare. Carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Aici meritã sã vii vara. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit aceasta geocutie. Dupa cateva bai facute in lac, am pornit catre casa.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc Curiozitate. Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Biserica reformata fortificata - Ilieni Ca in povesti. O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti. Biserica a fost intarita si reconstruita in anii 2000.
  • Varful Harghita Madaras Fara coordonatele ascunzisului. Am ajuns pe varf venind de la Cetatea Racu. Dupa ce am trecut pe la Piatra Tabulata, plecati fiind din Siculeni.
  • Curtea Domneasca - Targoviste Gaina moarta din parc. Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul. Din pacate insa nu am gasit geocutia.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • Varful Papusa Ceata pe varf. Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Piatra Gaurita - Talisoara Gaura cu plin. La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Geocutia nu a fost ascunsa dupa o piatra, ci dupa un bloc mare de beton.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Turnu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!