Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Manastirea Stanisoara

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Stanisoara

Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18. Nucet, este situata la poalele masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul localitatii Calimanesti, in judetul Valcea.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Stanisoara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanca via ferrata harghita madaras pericolul caprei
Stanca
Depresiunea Tg. Secuiesc deal mijloc papauti
Depresiunea Tg. Secuiesc
Partea de jos a treptelor Faleza 23 August trepte
Partea de jos a treptelor
Vârful - 1 Varful Soiul Mare
Vârful - 1
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata
Izvorul Nadas
Biserica din Buchila - 2 biserica lemn buchila
Biserica din Buchila - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Stanisoara!

>>> Vizitati Manastirea Stanisoara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Serbanesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,78 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig Varful Dengheru Muntii Parang Pestera Laptelui Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei
Cu o suprafata totala de 1,4 hectare, parcul gazduieste 45 de dinozauri in marime naturala. Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Manastirea Turnu Am gasit locatia, dar nu si cutia. Cunosteam deja locatia.
Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Cetatea Capalna
Daca ati fost la Sapte Scari langa Brasov, veti aprecia cu siguranta acest canion amenajat, care este mult mai lung, mai frumos, si mai spectaculos, decat cel din Piatra Mare. Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Schitul Pahomie Buila-Vanturarita Numele ii provine de la cel al monahului ce l-a infiintat. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Padina Sindileriei
Balta cu namol Ocna Sibiului Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Crucea lui Ursache
Biertan Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare. Am gasit cutia.
Am pornit spre varful Oncesti. Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Valea Ibanului Bobu Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Muzeul Trovantilor Costesti GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia.
Podul Minciunilor Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor. Am gasit cutia dupa 15 minute de lupta cu GPS-ul. Aam completat logul si am adaugat ceva in ea.
Piatra cu belvedere Magura Codlei Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Cetatea Piatra Rosie Cascada Cataractele Lotrului
Canionul Mihaileni Din pacate geocutia nu mai e la locul ei. Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion.
Turnul Olarilor Sibiu I found the small box, right like in the description. Am gasit cutiuta.
Cascada Boroncioaia
Copsa Mare Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Cheile Mari ale Dambovitei Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Aici poteca se ramifica, spre dreapta la Padina lui Calinet, iar spre stanga la Braul Cioranga Mare, pe langa refugiu. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Portita Avrigului Elis Braul de Mijloc
Piramidele de langa Apold Interesante piramide.
Lacul Oasa
Braul Rosu Muntii Piatra Craiului Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie. Poteca nemarcata incepe de la baza Peretelui Central, de unde urca pe un grohotis rosu, de unde si numele.
Biserica fortificata Axente Sever Cetatea Fagaras
Lacul Satic Este un lac de acumulare de pe Dambovita, cu o lungime de circa 1 km. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Curmatura Sureanu
Piscul Baciului Muntii Piatra Craiului Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor.
Panorama Valea Cerbului Muntii Bucegi Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga.
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat. Se merge pe jos, se traverseaza calea ferata, si se parcurge un drum de exploatare de-a lungul apei.
La Zaplaz Muntii Piatra Craiului Cetatea Slimnic
Obiective cultural-istorice - Judetul Valcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Stanisoara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis. La prima incercare nu am gasit geocutia.
  • Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Am gasit geocutia, impreuna cu un prieten, totul era umed dupa ploi recente. Am si alunecat pe un bolovan si m-am taiat binisor de la glezna in sus, insa totul a meritat.
  • Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Muntii Berzunti Dansand cu serpii. Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Lacul de Argint - Adjud Balta da, cutia ba. Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului. Bineinteles, am nimerit intai Balta Verde (Green Lake, vorba proprietarului).
  • Valea Uzului La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Tunelurile Nerei Tunelurile Nerei. Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate. Ascunzisul se afla foarte aproape de Podul Bei, loc la care se poate ajunge si cu masina.
  • Cimitirul vechi din Jigodin Noaptea in cimitirul parasit. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
  • Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges Monumentul si cimitirul din Pasul Casin - Culmea Nyerges. Un loc deosebit, cu o istorie tragica si loc de pomenire a inaintasilor, in lupta lor de libertate. Desi ascunzisul este la indemana, cred ca soferii sunt prea grabiti ca sa mai si opreasca in varful rampei.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai La ciot am ajuns pe malul lacului. Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Nici o armata nu face cat un gps. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Cutie in perfecta stare. Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Bigar. Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Fantana cu troaca Ascunzis drive-in. Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Am oprit chiar langa ascunzis, am deschis portiera.
  • Tampa Intr-o zi cu ploaie. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Monumentul Victoriei - Tisita Probabil o alta. Am cautat dupa coordonate fara succes. Am luat-o babeste si am ajuns la o cutie situata in al 2-lea suport de steag din dreapta (cu fata la monument).
  • Am gasit cutia la locul indicat.
  • Parcul Petofi Sandor - Sibiu Parc. Am gasit cutia ascunsa in zid. Parcul poarta numele poetului din anul 2007.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Stanisoara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!