Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Iezerul Latoritei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Iezerul Latoritei ..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Iezerul Latoritei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Piatra cu Palarie Oituz Piatra cu Palarie
Piatra cu Palarie
Turnul Apor Turnul Apor Baile Tusnad
Turnul Apor
Cuiburi Harsova Canaraua La Porumbei Dealul Celea Mare
Cuiburi
Cetatea Cucuiata - 2 cetatuia cucuiata grajdana neaga
Cetatea Cucuiata - 2
Pod cale ferata Lunca de Sus
Pod cale ferata
2190 Piatra Móric
2190

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Iezerul Latoritei!

>>> Vizitati Iezerul Latoritei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ciungetu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 19,84 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Valea Urlea Muntii Fagaras Refugiul Condor Muntii Retezat Casa vulcanilor Densus
Calnic Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269. Am gasit cutia.
Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Lacul Gales Muntii Retezat Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Calcarele de la Fata Fetii Clopotiva
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Formatiunile eocene de la Sacelu Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama
Refugiul Saruni Muntii Trascau Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m. Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole.
Lacul Caltun Muntii Fagaras Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc.
Biserica Scarisoara Saua Gruiu Muntii Parang
Ciucevele Cernei Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj.
Stanca Bulz Geoagiu de Sus Iezerul Muntinului
Cred ca sunteti primi. Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor.
Arboretumul din Simeria Din pacate nu am gasit cutia, dar locul mi-a placut foarte mult.
Cisnadie Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura. Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Lacul Turcelu Muntii Retezat Manastirea Curtea de Arges
Schitul Ostrov Am gasit-o usor. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Manastirea Cisterciana Carta Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Biserica evanghelica fortificata Mosna Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Pestera Salbaticului
Lacul Ocnita Ocna Sibiului Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Portalul Pesterii Laptelui Cornetul Babelor si Cerboanei Varful Moraru Muntii Godeanu La Oglinda Baltile Meris Piatra Grohotisului
Turnul rotund Crivadia Turnul rotund de la Crivadia este situat pe marginea stancoasa a Merisorului. Incepand din secolul XVI acesta strajuia vechiul drum ce lega Transilvania cu Tara Romaneasca prin pasul Valcan.
Cascada Stanisoara
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita. Nu poate fi vazut de la distanta, din apropiere, nici chiar stand pe pod.
Saua Racorele Muntii Fagaras Lacul Caprelor Muntii Retezat
Turnul Falkenhayn Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Pe dealul Gusteritei se afla Turnul Falkenhayn.
Cascadele Sucului
Taul Teliucului Teliucu Inferior Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Saua Chica Fedelesului
Culele de la Maldaresti In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Valori naturale - Judetul Valcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Iezerul Latoritei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Valcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Sacareni Cutiuta roasa de soareci. Biserica reformata din Sacareni este chiar langa drum, astfel incat acest ascunzis este unul de tipul Parcheaza masina si gaseste geocutia. Instructiunea ajutatoare fiind destul de explicita, nici nu am pornit gps-ul.
  • Piatra Galbena Impreuna cu elevi. Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Cutie in perfecta stare. Am gasit cutia in perfecta stare. Vine iarna asa ca m-am gandit sa pun cutia intr-o sacosa de plastic.
  • Concretiuni de Feleac Vreme buna de toamna, peisaj frumos. Cred ca distanta de 35 m de la concretiunea mare este exagerata. Sunt circa 20 m.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Hargita 50 GeoKret. Am pus in cutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga in geocutii ascunse pe munte.
  • Fortareata de piatra - Piatra Soimului - Oituz Am cucerit fortareata. Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult. Am dat surprinzator de repede peste ascunzis.
  • Ti-am urmat sfatul si am ascus o cutie in Cheile Tisitei. Acum, pentru ca nu vreau sa fac vreo prostie, am sa te rog sa-mi confirmi ca trebuie sa anunt o geocutie noua.
  • Capela Sfantul Iosif - Barzava A doua cutie, da!. Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Am ajuns la capela odata cu femeia ce are in grija curatenia.
  • Panorama Ciucului Mareszka 2 GeoKret. Am pus in geocutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga la Venetia.
  • Varful Cosna - Plaiurile Nemirei Fara priveliste, dar cu transee. De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m. Pe partea stanga a drumului de pamant, intr-o mica poienita, un grup mai mare de persoane faceau picnic.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Cetatea Turia Cand ai noroc, si ursul doarme inca. Dupa ce am pierdut timpul cu obiectivele de vizitat de pe Valea Iadului, ne-a mai ramas doar putin timp pana la inserare. Am parcat pe drumul forestier, vizavi de confluenta cu paraul Cetatii Turia.
  • Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Vazand ca caut drumul, am fost abordat de localnici, care m-au indrumat.
  • Livada Postei Livada Postei. Am gasit cutia, multumim.
  • Biserica lui Stefan cel Mare - Feleac Un loc minunat. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o. Vizitand multe manastiri si biserici din Moldova, am observat asemanarea acesteia cu cele de mai sus amintite si am admirat elementele ei de arhitectura, care m-au transpus pe plaiuri moldave.
  • Cetatea Caras Peripetii cu aceiasi caini. Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Ascunzisul e de nota 10. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia. Si asta sub ochii intrebatori ai turistilor de peste hotare.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva. Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Varful Simon - Muntii Stanisoarei Varful Simon. Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara. Ceata sa risipit un pic pe varf.
  • Am trecut de mai multe ori in ultima vreme pe langa Baile Fantana Sarata, azi fiind a doua oara cand caut aceasta geocutie. Prima data am incarcat in gps (tableta) coordonatele intr-un format, care nu continea si instructiunea ajutatoare.
  • Am gasit cutia in padure.
  • Cetatea Brasov La cetate. Am gasit cutia. Ne-a placut foarte mult cetatea.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Iezerul Latoritei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!