Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Coltanii Mari

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Coltanii Mari

Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi. Cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata, varsta caledonica circa 600 milioane de ani.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Coltanii Mari - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Ciuperci Stancile Tamau ciuperca piatra
Ciuperci
Sub deal Lacul Ciuciuc Recea
Sub deal
Detaliu din turn Cetatea Almasului
Detaliu din turn
7454 santimbru bai pucioasa piatra ochi
7454
Concert la Crit Biserica evanghelica fortificata Crit
Concert la Crit
Capela Ciciola - 2 capela ciciola carunta pietricica
Capela Ciciola - 2

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Coltanii Mari!

Vizitati Coltanii Mari si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Calugareni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 2,9 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Calugareni: 2
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Coltanii Mari?
(detalii dupa autentificare)
la 8 km. Rezervatia naturala Valea Mahomencea se afla pe teritoriul administrativ al comunei Casimcea, si are o suprafata de 1029 hectare. Acces pe drumuri agricole, din dreptul localitatii Corugea, din drumul dintre Rahman si Casimcea.
Manastirea Colilia la 9,6 km. Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Geamia din Gradina la 15,6 km. Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Geamia si minaretul din sat se afla in centrul localitatii, minaretul se inalta intre cladirea veche si noua a geamiei.
Cetatea Ulmetum la 15,9 km. Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei. Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea.
Movila Segarcea Pantelimon la 18,3 km. Movila Segarcea se afla la sudvest de localitatea Pantelimon, langa drumul judetean DJ226B. Movila nu apare in Repertoriul Arheologic National.
Rezervatia de liliac Fantana Mare la 20,5 km.
la 20,5 km. Cogealac (in trecut Domnesti, in limba turca Kocalak) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua din Cogealac se afla in partea de sud-vest a localitatii, pe strada Morii, in apropierea drumului judetean DJ226B.
la 20,6 km. Apa izvorului este captata intr-un bloc din zidarie de piatra, aproape de albia paraului care traverseaza cheile. Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
la 20,8 km. Cavitatea este plina cu icoane, cruci, lumanari, picturi religioase, si cu un panou pe care este scris Pestera Pelerinului. Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
la 20,9 km. Tavanul este o formatiune in stanca, o cavitate cu podeaua si tavanul aproape plate si horizontale. Daca cauti un loc sa te adapostesti de ploaie sau arsita soarelui, sub tavan este locul potrivit pentru tine.
la 21,2 km. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Produse, in special, de apa, intr-un mare afloriment de calcare coraligene jurasice, cu vechimea de circa 180 milioane de ani, al Podisului Casimcei. Am facut o tura relaxanta in chei.
Pestera Babei Cheile Dobrogei la 21,3 km. Arheologii au gasit in aceasta pestera oase de animale preistorice, fosile, vetre de foc, si ceramica. Pestera Babei se afla intr-un bloc de stanca, in capatul sud-vestic al Cheilor Dobrogei, la iesirea spre Constanta, pe partea stanga.
la 21,3 km. Drumul asfaltat care serpuieste printre urmele unor atoli de corali, care au luat diferite forme interesante, ofera un subiect foto deosebit pentru cei interesati. Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa.
Cismeaua din Mireasa la 21,5 km. Cismeaua otomana de la Mireasa, sau Cismeaua lui Mirza Bei, este o fantana foarte bine conservata. Prezinta o inscriptie scrisa in turco-osmana, cu versete din Coran.
la 22,7 km. La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci. Atrage atentia o stanca orientata spre lac, care are profilul unui cap de om, dar cu ochii acoperiti, ca si cum ar purta niste ochelari sau o casca.
la 22,8 km. Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei.
la 22,9 km. Manastirea Sfantul Ioan Casian a fost infiintata in anul 2003. Include patru corpuri de chilii, cu trapeza si sala de intruniri si conferinte, respectiv o clopotnita.
la 23 km. In vecinatatea Pesterii Sfantul Ioan Casian se afla doua inscriptii scrise in stanca, la o distanta de aproximativ o suta de m una de alta. Localnicii le-au denumit Pietrele Scrise, si au fost cercetate in 1912 de catre istoricul Vasile Parvan, parintele arheologiei romanesti.
la 23,3 km. La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Langa izvor a fost ridicata o cruce de catre Arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea, in amintirea Sfantului Ioan Casian.
la 23,3 km. Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei. Este o stanca interesanta, care privita dintr-un anume unghi se aseamana cu un chip uman.
la 23,4 km. Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
la 23,4 km. Se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian. Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
Canionul de argila Galbiori la 24,6 km. Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair. Intr-un mic parau cu multe meandre s-a format un canion interesant, cu pereti inalti de argila.
Cismeaua Mihai Viteazu la 24,6 km. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
la 24,7 km. Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
la 24,9 km. Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava. Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Cetatea Cius Garliciu la 25,1 km.
Bazin apa Targusor la 25,4 km. La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Monumentul Eroilor Targusor la 25,6 km. Monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial se afla in curtea bisericii din Targusor. Este monument istoric, avand codul CT-IV-m-B-02961.
Ruinele asezarii urbane Ester la 25,7 km. Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester. Pe acest deal, mai spre nord-nordvest, sunt si numeroase colonii de banuti dobrogeni.
Valori naturale - Judetul Tulcea
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Coltanii Mari
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Ceardacul Stanciului - Piatra Craiului Numarul unu. Am gasit geocutia din intamplare cand ma cataram, acolo am citit despre asta si e prima mea experienta, ma incanta foarte tare ideea si sper sa adun cat mai multe.
  • Motivul? Prima geocutie virgina pe care am gasit-o de cand particip la acest interesant joc.
  • Cascada Scaricica - Comanesti Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada. Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Multumesc pentru atentionare. Copacul dublu, respectiv scorbura, pot fi identificate usor pe baza fotografiei.
  • Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi. Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Accesul in lacas este la indemana celor doritori.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu Ursulina si Franciscana - Sibiu. Cu ajutorul acestei cutii, am reusit sa vizitez aceste obiective istorice, insa numai pe dinafara. Cu prima ocazie, la sosirea in Sibiu voi face de asa natura sa reusesc in timpul zilei sa patrund in aceste vestigii istorice.
  • Stanca Minunata Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf. Deoarece am mai fost aici si am doar putin timp pana la inserare, urc repede pentru a gasi geocutia.
  • Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Tinovul Mohos Mohos si atat. Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. Astfel ca, premergator descoperirii cascadei, ne-am bucurat si de imaginea pitoreasca a unei succesiuni de praguri.
  • Podul lui Stefan cel Mare Monument istoric. Ma trag din apropierea locului respectiv. Spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Cheile Tisitei - fotoreportaj. Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor.Doar in parte am avut dreptate (vezi foto atasata), caci ascunzisul propriu-zis a ramas intact, iar geocutia la locul ei.
  • Faina catarare.I
  • Lacul de Argint - Adjud Balta da, cutia ba. Intr-o zi torida, am cautat racoarea luncii Siretului. Bineinteles, am nimerit intai Balta Verde (Green Lake, vorba proprietarului).
  • Capela Sfanta Ana Ascunzis penibil. Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Baile Dugas 2 - Danesti Geodomeniul furnicilor. Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Am gustat din apa care curge din izvorul aflat in apropierea intrarii bailor.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • In sfarsit am gasit si eu cutia.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Coltanii Mari? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!