Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Argamum

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2985 atractii turistice, 13086 poze si 1430 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Argamum

Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Argamum - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Argamum (in total 11 poze):

Argamum 2
Argamum 2
Argamum 3
Argamum 3
Argamum 4
Argamum 4
Argamum 5
Argamum 5

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Argamum!

>>> Vizitati Cetatea Argamum si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Jurilovca, cea mai apropiata localitate, care se afla la 5,24 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Jurilovca: 8
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cetatea Enisala

Cetatea Enisala la 16,1 km
Istoria cetatii si a asezarii din apropiere este ilustrata si de denumirile pe care aceasta le-a avut. Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit.
Muzeul de arta orientala Babadag

Muzeul de arta orientala Babadag la 22,7 km
Este gazduit in Casa Panaghia, fosta scoala pentru copiii turcilor si tatarilor in prima parte a secolului XIX. Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Cismea cu apa nepotabila Babadag

Cismea cu apa nepotabila Babadag la 22,7 km
Cismeaua a fost construita de catre Hasan, fiul lui Ahmed, la inceputul secolului al XVII-lea. Aceasta cismea se afla la iesirea din Babadag spre Tulcea, pe strada Republicii.
Minaretul si geamia turceasca Babadag

Minaretul si geamia turceasca Babadag la 22,8 km
Cladirea este monument de arta musulmana, are un pridvor monumental cu arcade, iar langa se afla un minaret inalt de 21 m. Geamia turceasca din Babadag fost construita la inceputul secolului al XVII-lea de catre Ali Gazi Pasa.
Cismeaua Kalaigi Babadag

Cismeaua Kalaigi Babadag la 22,8 km
Cismeaua Kalaigi se afla langa zidul cladirii geamiei turcesti din orasul Babadag. Apa izvorului este folosita de catre pelerinii musulmani pentru spalarea rituala.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag

Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag la 23 km
Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede se afla in orasul Babadag, pe strada Macin numarul 11. Se pare ca are mormante si mausolee in mai multe locuri din lume, iar explicatia ar fi ca este un exemplu in ochii publicului de azi.
Cismeaua Mihai Viteazu

Cismeaua Mihai Viteazu la 24,2 km
Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei.
Cetatea Ibida Slava Rusa

Cetatea Ibida Slava Rusa la 29,5 km
Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava. Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa, si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri.
Fosta statiune Baile Nuntasi

Fosta statiune Baile Nuntasi la 32,3 km
Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol. Intre malul din vest al lacului si drumul judetean DJ226 se afla ruinele fostei statiuni balneoclimaterice Baile Nuntasi, azi in paragina.
Buncarul de la Vadu la 33,4 km
Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi. Acces din drumul judetean DJ226, spre est, pe un drum de pamant.
Biserica catolica din Malcoci

Biserica catolica din Malcoci la 42,4 km
Malcoci este o localitate din judetul Tulcea. Satul Malcoci a fost infiintat in anul 1843 de 25 de familii germane, care purtau numele stramosilor lor originari din Alsacia, Valea Rinului, Baden, precum Weideman, Klein, Kress, Frank, fiind primul sat german catolic din Dobrogea.
Obiective cultural-istorice - Judetul Tulcea
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Argamum
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Tulcea, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cetatea Coltesti La castel in poarta oare cine bate?. Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti. Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Vechea cale ferata ingusta Comandau - Covasna Printre sute de cioate putrezite. Am scotocit cateva cioate dintr-un perimetru rezonabil din jurul punctului indicat de GPS, dar in zadar. Am luat ca amintire din frumoasa poiana aflata nu departe de locatie 4 mici capuse.
  • Piramidele de langa Apold Interesant. Interesante piramide.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Argamum? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 8 luni si 2 zile!