Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Paradisul Verde

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Paradisul Verde..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Paradisul Verde - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Lacul Verde 9 Lacul Verde Sancrai Mures
Lacul Verde 9
Monument comemorativ  tulghes
Monument comemorativ
Elemente lipsa Mocanita Sovata Campu Cetatii
Elemente lipsa
Scari Frumoasa Drumul Muntelui troita palarie turn belvedere
Scari
Casa Sfantul Ioachim Ditrau izvor pestera poteca educativa traseu turistic
Casa Sfantul Ioachim
Poza veche din 1906 Targu Secuiesc Vigado casa cultura
Poza veche din 1906

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Paradisul Verde!

>>> Vizitati Paradisul Verde si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sacalaz, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,86 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sacalaz: 7
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Tunelul Dragostei Obreja Am profitat de ziua frumoasa de toamna.
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Locul fosilifer Apadia Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Nu se percepe taxa de intrare, conditia pentru vizita este achizitionarea unui buchet de lavanda sau o sticluta de ulei. In gradina Lavanda de la tara a fost plantata o cultura de lavanda Angustifolia Sevastopolis.
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Conacul Birtolon Baratca
Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad. Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Poiana cu narcise Rovina Poiana cu narcise de la Rovina.
Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m.
Cetatea Haiducilor Jdioara Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241. Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329.
Drumul Golgotei Radna Am gasit geocutia. Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi.
Caramidaria Santana Uzina hidroelectrica Grebla
Cheile Carasului Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Lacul Surduc Microbuzul din Pades Muntii Poiana Rusca
Biserica de lemn si manastirea Cebza Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto. La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult.
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic. Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
Muzeul locomotivelor Resita Ori de cate ori vin sau trec prin Resita, admir acest minunat muzeu in aer liber al locomotivelor, unic in tara.
Primul cache gasit de noi.
Lacul Mare Oravita Pestera Popovat
Castrul Roman Tibiscum Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Podul de la Megiureca Pestera Buhui
Belvedere Valea Bosniac Sistarovat Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia. Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang.
Stanca Capul de dac Luncanii de Jos
Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz. Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
Movila Sisitac Sanpetru Mare Movila Sisitac (Sisitak) - Sanpetru Mare.
Izvorul Nerei Sanctuarul neolitic Parta
Plop negru Paulis Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Gradina zoologica Timisoara
Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea. Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri.
Atractii inedite - Judetul Timis
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Paradisul Verde
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Timis, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna. Vazand ca caut drumul, am fost abordat de localnici, care m-au indrumat.
  • Cascada Bucias Cascada Bucias. Frumoasa cascada, frumos si punctul de belvedere. Doar informatia de inaltime a GPS-ului m-a deranjat.
  • Partia Csipike - Harghita-Bai Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike. In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Este interesant, ca cel mai aproape se afla izvorul Piricske, iar izvorul cu numele de Csipike se afla putin mai departe in padure.
  • Cheile Runcului Am ales impreuna ascunzisul - Cheile Runcului. Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
  • Concretiuni de Feleac Un loc fermecator. Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Clopotnita Tincani - Izvoru Muresului Despre catun. Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul. Am aflat de la unul dintre locuitori - langa gospodaria caruia e clopotnita, ca nu e chiar atat de veche, fiind ridicata prin anul 1940.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Cu placere. Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Banuiesc ca nu ati reusit sa cautati chiar toate ascunzisurile, si va invit sa mai reveniti.
  • Iata doua trasee de drumetie in circuit, avand Pasul Ghimes ca punct de tranzit. Si care trec si pe la cateva alte geoascunzisuri.
  • Macin Macin. Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Am parcurs-o aproape in intregime, o ploicica fugarindu-ne pe drumul de biciclete inapoi la corturi.
  • O mica escala in drumul meu spre biblioteca. Am gasit repede cutiuta.
  • Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor. Cred ca urcarea pe oricare dintre stanci ofera o priveliste frumoasa.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Cetatea Rupea Prima cutie. Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir.
  • Tampa Intr-o zi cu ploaie. Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Cutiuta e bine ascunsa dar totusi poate fi gasita foarte usor. Am gasit-o exact dupa ce am gasit o alta cutie, aflata la mica distanta de aceasta.
  • Biserica catolica fortificata - Bancu O noua cutie in locul celei disparute. Administrativ vorbind, implicit si istoric, si asa cum apare ea in catalogul monumentelor istorice din judetul Harghita. Biserica fortificata apartine satului Ciucsangiorgiu.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni. Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
  • Dealul Melcilor Pe timp de noapte. Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. A fost super.
  • Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita. Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita. Foarte aproape de turn, la cca 90 m, inainte de un pod, pe partea dreapta a drumului dinspre Sibiu spre Valcea este o parcare in care se poate lasa masina.
  • Coltesti O excursie mai lunga in zona. A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Paradisul Verde? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!