Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Moara - Farasesti

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Moara - Farasesti..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Moara - Farasesti - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Podet Cheile Banitei Banita
Podet
Tavan Mureseni casa vanatoare castel Bissingen Lazar Targu Mures
Tavan
Strada sau numar Turia biserica reformata
Strada sau numar
Isus in Chinuri - statuie din capela omonima capela salvator sumuleu
Isus in Chinuri - statuie din capela omonima
Poarta sau gard? Faleza 23 August trepte
Poarta sau gard?
Ly Statuia Aranka Gyorgy Targu Mures
Ly

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Moara Farasesti!

>>> Vizitati Moara - Farasesti si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Farasesti, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,25 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Poiana Lunga
Piatra Crinului Muntii Parang Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Piatra Despicata Piatra Despicata, Rosia Montana.
Mina de bauxita Comarnic Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Lacul Oasa Varful Olanelor Muntii Godeanu Pestera Huda Orbului Cariera Carnic-Napoleon Biserica catolica Rosia Montana Stejarul Tebea
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
Izvorul Nerei
Ruinele fostei scoli din Merisor Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Rezervatia Boholt
Tunelul Dragostei Obreja Am profitat de ziua frumoasa de toamna.
In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Varful Biliana Muntii Cernei Este vorba despre un varf putin proeminent prin altitudinea sa (1361 m) si in comparatie cu cea a varfului din preajma (aproape 1500 m), dar mai ales cu forma si constitutia (calcaroasa) a acestuia (Zascolul Arjanei).
Varful Lacului Muntii Retezat Izbucul Jalesului Cascada Ogasul Inelet
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
Lacul Zanoaga Mare Muntii Retezat Castrul roman Ighiu
Triunghiul misterios Triunghiul misterios din padure.
Molhasurile de la Izbuce
Iazul Zabrani Paulis Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Lacul Valea de Pesti
Cheile Globului Globu Craiovei Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei. Este strabatuta de apele raului Globu, sau Craiova.
Varful Valea Marii Muntii Retezat Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama Lacul Mare Muntii Retezat Refugiul Stanuleti Lapusnicul Mare Poiana Matzii Cetatea medievala de la Cucuis Piatra Bulzului Poiana Galdei Lacul Slaveiu Muntii Retezat Lacul Pietrele Muntii Retezat
Am gasit cutia. Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269.
Lacul Spurcat
Varful Mamut Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Obiective cultural-istorice - Judetul Timis
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Moara
  • Localizare pozitie pe harta Farasesti
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Timis, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Hargita 50 GeoKret. Am pus in cutie un GeoKret. Ajutati-l sa ajunga in geocutii ascunse pe munte.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Biserica ortodoxa - Fagetel Ascunzis gol sau nu?. Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. In drumul meu pana la proprietatea Piposz, unde mi-am parcat masina, am trecut si pe langa biserica ortodoxa.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • In drum spre Varful Uriasul, trecand prin cimitirul de pe Dealul Calvarului, am zis sa verific starea cutiei. Desi am atras atentia ca trebuie umblat cu grija la ascunzis, eu insumi am manevrat cu neatentie cutia, care era bine-mersi la locul ei.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter Scuze pentru confuzia creata. Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
  • Viaductul Mina De la un ascunzis la altul. Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente. Inclusiv pentru satisfactia cautarii si descoperirii, pentru a gasi geocutia.
  • Suhardul Mic Precizari suplimentare. Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi. Am gasit usor aceasta geocutie.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc Spre acasa. Cu multe dificultati, dar am gasit pana la urma si aceasta geocutie.
  • Cavitatile de langa Satu Mare Kolik. Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Am ajuns la aceasta cetate, de existenta careia nu stiam pana acum.
  • Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.Abia acum mi-am facut timp si a meritat.
  • Podul lui Dumnezeu Caprele de sub capra podului. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Piatra cu caldare mica - Piatra Soimului - Oituz Nici Caldarea Mica nu a fost goala. Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe m-am intalnit cu cel care a ascuns aceasta geocutie, respectiv cu primii gasitori. Am aflat ca coordonatele nu sunt precise.
  • Ciuperca de piatra - Nemira Mica Ciuperca Nemirei Mici isi are acum cutie proprie. Indiciul conduce la sigur, ciuperca fiind in cararea de acces pe varful Nemira Mica. Am reformulat textele de pe cutie si de pe carnetel in conformitate cu realitatea.
  • Biserica catolica - Imeni Biserica renovata si ascunzisul indepartat. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior. Cu aceasta ocazie a fost schimbata decorul ferestrelor, cu un decor mai nereusit dupa parerea mea.
  • In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez. Biserica este impunatoare si foarte interesanta.
  • Cetatea Rakoczi - Ghimes-Faget Descriere confuza, cautare nereusita. Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Ci a fost numai un punct de observare, de supraveghere a traficului vamal.
  • Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Universitatea Babes-Bolyai On the way back from trekking in Muntii Rodnei. We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.

Ai ajuns in Farasesti si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Moara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!