Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Turnul Zincarilor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Turnul Zincarilor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Fereastra 3 Stana Varjúvár
Fereastra 3
Varful Poienii varful Poienii Ohaba de sub Piatra
Varful Poienii
8121 Urlatoarele
8121
8941 Varful Oncesti Cindrel
8941
Varful muntelui Cucu Muntele Cucu Harghita belvedere
Varful muntelui Cucu
Piatra Corbului Rosia Montana
Piatra Corbului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Turnul Zincarilor!

Vizitati Turnul Zincarilor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sibiu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,23 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sibiu: 74
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvoarele Gradistei
Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Rezervatia de bujori de stepa Zau de Campie
Casa Prieteniei Zagar Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana). Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Varful Mamut Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Fantanita Craiesei Fagaras Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Detunata Flocoasa Dealurile Corunca Cetatea Slimnic
Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Am gasit geocutia ascunsa in apropierea cabanei Curmatura, din Piatra Craiului.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Arboretul Chamaecyparis Lawsonia
Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Cotul Turzunului
Sibiu Judetul Sibiu Found it today. Am gasit locatia, fiind prima cutie pe care o caut. Foarte interesant jocul.
Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina.
Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Crucea Eroilor Piatra Mica Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii. Valea Crapaturii este hotarul natural dintre muntele Piatra Mica si varful Turnu.
Lacul Carja Muntii Parang Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Barajul Vidraru Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Padurea de stejar pufos Tarnava Mare
Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure Contele Rhedey Zsigmond a murit in 1758 din cauza unei pleurezii. Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Ruinele fostei scoli din Merisor Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor. A fost asezata pe locul hanului, unde in vremea postalioanelor, opreau calatorii pentru odihna si schimbarea cailor.
Iezeru Mare Muntii Cindrel Sarut Targu Mures
Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Turnul Fierarilor Sighisoara A ars in anul 1676, apoi a fost reparat. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Izvorul Postaret Targu Mures Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Concretiunile paraului Roua Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m.
Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Gasita azi de Acasenii. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor.
Lacul Verde Ocna Sibiului Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie. In gradina de lavanda se poate intra prin doua porti, prin intrarea de pe strada Kriza Janos 59, respectiv strada Szekely 9.
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Turnul Zincarilor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.
  • Lacul de baraj Frumoasa Lacul Frumoasa. Mai bine mai ascunsa, decat prea expusa. Zona geocutiei potenteaza frumusetea lacului.
  • Drumul forestier de pe valea Dofteanei a fost reconditionat recent. Ceea ce poate sa fie o cauza a posibilei disparitii a ciotului, daca acesta era langa drum, asa cum ne-a aratat GPS-ul.
  • Am gasit-o. Era toata uda, probabil din cauza ca n-a fost ascunsa undeva trebuia ultima data.
  • Concretiuni de Feleac Noroc cu imaginile postate. Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Urma de picior a lui Hristos - Culmea Avas Gocutie lipsa. Se poate ajunge la ascunzis, pe varful dealului, chiar si cu o masina cu garda nu prea joasa. Din pacate piatra care contine urma de picior a lui Hristos a fost pozitionata cu urmele in partea de jos.
  • Parcul zoologic Cozla - Piatra Neamt Parcul Zoo. Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Gasit usor geocutia dupa indiciile foto.
  • Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Nu este nevoie de GPS.
  • Poiana Garcinului Spre cabana Piatra Mare dinspre valea Garcinului. La intoarcerea din tura efectuata pe Piatra Mare, nu am ratat oportunitatea de a gasi primul geocutia ascunsa in Poiana Garcinului. Mi-am lasat masina in intersectie, si am urcat printre maracini pe varful dealului.
  • Muzeul National Secuiesc - Sfantu Gheorghe MNS - Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Locatia este acum mult mai buna fiind in conditii perfecte.
  • Biserica Ursuline si Biserica Franciscana - Sibiu Neatent si nepregatit. Nu sunt un mare fan al ascunzisurilor de tip mistery, sau a celor care involva diferite calcule matematice. Sunt de parere ca operatiunile de aflare a coordonatelor geocutiei distrag atentia de la locatie.
  • Valea Uzului La inganatul noptii cu dimineata. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Am gasit-o destul de repede, in buna stare - uscata -, doar creionul s-a cam dezmembrat, iar jurnalul este aproape plin.
  • Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate. Cat despre obiectiv, din cauza dezinteresului total al autoritatilor (dar care se lauda cu existenta sa), la care se adauga mizeria antropica de nestavilit, acesta pare a nu oferi nimic deosebit vizitatorului.
  • Am ajuns pe Varful lui Alexandru intr-o drumetie in circuit, cu plecare din Armaseni si revenire tot acolo, in jurul paraului Bradului, trecand de pe Mt Tomotu, pe langa Mt Viscolul, pe Mt. Kolos.
  • Cetatea Soimos Continut ud. Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Continutul geocutiei este ud, iar instructiunile mucegaite.
  • Monumentul Siculicidium - Siculeni Se gaseste destul de usor. Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Am gasit si aceasta geocutie.
  • Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
  • Sugas Bai A fost odata. Sugas Bai pentru mine e un loc minunat. Gasesti aici mofeta, izvor de apa minerala, loc de agrement, partie de schi, si numeroase locuri pentru excursii.
  • Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Varful Harghita Madaras Loc frumos si interesant. Cutia bine ascunsa, dar usor de gasit. Ciao.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Turnul Zincarilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!