Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Balea

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Lacul Balea

Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Rezervatia include cel mai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m, suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Balea - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Baile Chirui Piatra Soimului Baile Chirui
Baile Chirui
Izvorul Gecse Daniel 2 izvor Gecse Daniel Targu Mures
Izvorul Gecse Daniel 2
In fata turnului Miercurea-Ciuc parc agrement
In fata turnului
Capatul podului din est Baile Tusnad Olt pod suspendat
Capatul podului din est
Vedere din cetate cetatea liteni
Vedere din cetate
Cetatea Caras 1 Cetatea Caras Carasova
Cetatea Caras 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Balea!

Vizitati Lacul Balea si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cartisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 14,37 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cartisoara: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Casa Breslelor Sighisoara Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Biserica evanghelica Hundorf Viisoara Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Rosen Garten Am gasit cutia. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul.
Calnic Este atestata documentar pentru prima data in anul 1269. Am gasit cutia.
De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo. Acest deal este cea mai mare depunere, gen vulcan noroios, din Transilvania.
Biserica reformata Tirimia Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Baraj Valea Cetatii
Piramida din cartierul Prundu Pitesti Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10. A fost ridicata in anii 80 ai secolului trecut, si se pare ca a fost candva un laborator de cercetare si experimentare.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului Exista sase intrari-iesiri, fiecare pe poteci nemarcate. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Geo Negoiu Muntii Fagaras Am reusit sa ajung in sfirsit si la aceasta cutie aflata pe Negoiu.
Biserica catolica Rupea Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Biserica evanghelica fortificata Mosna Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei.
Copsa Mare Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Valea paraului Feheres Biserica lutherana Tigmandru Casa Andrei Otetea Sibiel
Schitul Ostrov Am gasit-o usor. Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Varful Magura Codlei Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani. Varful ei, de 1292 m, este, de altfel, cel mai inalt al Muntilor Persani.
Poiana cu narcise Dumbrava Vadului
Valea Comorilor Parau Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Varful Caldarii Ocolite
Gura Raului Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica. Am gasit cutiuta.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Pod nou peste Cibin Sibiu Castelul Peles
Cheia Pisicii Piatra Craiului La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Cimitirul animalelor Eden Codlea Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Casa Joseph Bacon Sighisoara Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Castelul Bethlen Cris Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Biserica Reformata Ocna Sibiului Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Biserica fortificata din Darjiu Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Dealul Melcilor Am gasit usor aceasta geocutie. Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. In pe, out picture.
Cimitirul Zathureczky Baraolt Planuiam demult sa vizitez aceasta locatie, azi a venit si ocazia asteptata. Este un cimitir mai vechi, care a fost folosit pana la inceputul anilor 60.
Cheile Rasnoavei
Piatra Scrisa Piatra Mare Doar Piatra Scrisa. Am urcat pe creasta Pietrei Mari dinspre Valea Garcinului, pe traseul marcat cu triunghi albastru.
Lacul Vidra Cetatea Slimnic
Valori naturale - Judetul Sibiu
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Balea
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am gasit geocutia. Pot sa recomand pentru toate lumea dornic sa vada ceva frumos si placut pentru ochiul si sufletul omului.
  • Multumesc pt ascunzis.
  • Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Nici crucea nu se afla chiar langa izvor, ci la marginea poienii denumita Poiana Crucii.
  • Cascada La Sipote Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Santurile Cetatii Santurile amenajate ale Cetatii. Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Intrebare catre cel care a ascuns geocutia.
  • Schitul Ostrov Schitul Ostrovului. In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Dupa un dialog ham-ham intre catelusa mea, Russia si statuia lui Eminescu, am purces la cautarea si gasirea cutiei.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Cutie noua. Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Babele la Sfat - Muntii Ciucas Sfatoasele bunicute. Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Multumesc pentru coordonate. Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite. Lacul Filigeni se afla la 300 m vest de geocutie, si se vede foarte frumos pe imaginea de satelit (orientata cu nordul in sus).
  • Defapt am fost chiar de vreo 3 ori la cutie, pentru a verifica daca este inca acolo si totul este ok. Cutia era inca acolo.
  • Am acceptat poza atasata comentariului. Dar intentia a fost ca pentru justificarea gasirii unui geoobiectiv fara geocutie sa folosim poze facute cu o aplicatie de geotagging.
  • Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Acest al doilea ascunzis, mai rezistent. Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.)Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Pestera cu doua intrari. Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Am gasit intrarea in pestera, si locul geocutiei, dar fara cutie.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai A fost foarte fain. Am gasit cutia. Am luat Geokrety-ul Mareszka 4.
  • Varful Cetatii II - Baile Tusnad Cucerirea Varfului Cetatii. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Groapa Ruginoasa Groapa Ruginoasa. Cu ocazia unei excursii cu SCA am gasit aceasta geocutie. Este un loc de neuitat.
  • Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Am prins o zi calduroasa, senina si lunga.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Muntele Fratele Tabara SCA. Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Cimitirul vechi din Jigodin Noaptea in cimitirul parasit. Ce poate fi mai interesant, decat sa cauti o geocutie noaptea, intr-un cimitir parasit. Si nu orice geocutie, ci una virgina de 2 ori (o geocutie inca negasita de nimeni, dar si primul ascunzis a celui care a ascuns geocutia).
  • Manastirea Fagetel Un ascunzis drive-in. Am pornit intr-o excursie de doua zile. Acest ascunzis a fost primul pe care l-am cautat in acea zi, un ascunzis practic drive-in.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Balea? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!