Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Copsa Mare

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Copsa Mare

Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Copsa Mare - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Intrarea pesterii pestera apa minerala
Intrarea pesterii
Plaja 2 Mai 2 Mai cazemata plaja
Plaja 2 Mai
Creanga care creste din cavitate Sovata lac lacul Mierlei
Creanga care creste din cavitate
Deasupra pietrei Cisnadioara calcar
Deasupra pietrei
Padis Ponor Padis Ponor
Padis Ponor
Partea esticã cetatea Rakoczi Ghimes
Partea esticã

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Copsa Mare!

Vizitati Copsa Mare si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Copsa Mare, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,1 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Copsa Mare: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Salasul Boarilor Muntii Trascau In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Cetatea Poienari Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape. Turnul donjon in secollul XIII probabil in vremea domnitorului Negru Voda, zidurile de incinta si turnurile semicirculare in secolul XV, in vremea domnitorului Vlad Tepes.
Criptele din cimitirul reformat Tirimia Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Podul Ligat Miercurea Ciuc Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat. Podul pasaj feroviar, complet renovat, a fost inaugurat pe 22 decembrie 2023, dupa o reconstructie care a durat 19 luni.
Grota zmeilor Boiu
Eram intr-o excursie in valea Cormosului.
Casa Fetter Sighisoara Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Concretiunile paraului Roua Am parcat masina aval de ascunzis, la vreo o suta de m.
Varful Coltii Trascaului Cetatea Cugir
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Fosta mina de cinabru Santimbru-Bai In anul 1960, la Santimbru-Bai a luat fiinta o mina de cinabru (mercur), care dupa scurt timp, in 1970 a fost inchisa.
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Izvorul de langa paraul Loc
Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Moara de apa Homorod Fosta moara de apa din Homorod se afla la 500 m nord-est de confluenta Homoroadelor, sub cimitirul ortodox, pe partea nordica a drumului judetean DJ132 dinspre Mercheasa.
Am sosit dinspre Bezid, pe un drum destul de rau, care pune la incercare masina.
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99. Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761.
Piramidele de langa Apold Interesante piramide.
Biserica reformata fortificata Sfantu Gheorghe Piata Kálvin, odinioara Ópiac, este un ansamblu monumental arhitectural. Am fost prima persoana care a gasit geocutia de la biserica reformata fortificata.
Nu am putut sa caut linistit.
Balta Cismasu Harman Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei
Una din cele sase biserici fortificate din Transilvania incluse in anul 1999 pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Furnalul Bodvaj Valea paraului Bradul Mare Nu este cunoscuta data inceperii topirii minereului de fier in Bodvaj, mina de fier a functionat insa inca din anul 1720. Furnalul a fost infiintat de Zakarias Antal, iar lucrarile au inceput in anul 1831.
Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului. Aici se termina creasta nordica.
Padureni
Canionul Oratii Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos. Poate fi insa foarte periculos in caz de ploaie si viitura.
Gornesti
Casa cu cerb Sighisoara Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Lacul Zau de Campie
Am gasit geocutia. Intr-un loc minunat am gasit geocutia. Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Pictura murala Alba Iulia
Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta.
Monumentul celor doi Bolyai Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis.
Cetatea Scurta Orlat In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu. Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Varful Laitel Saua Galasescului Muntii Fagaras Lacul Dumbravioara
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Copsa Mare
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Concretiuni de Feleac Excursie in zona. Am gasit geocutia cu ocazia unei excursii in zona. Ascunzisul este intr-un loc foarte bun.
  • Muzeul Trovantilor Costesti Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Capela Sfanta Ana Cutia de la bisericuta. Am gasit cutia de la bisericuta, am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Am luat de acolo o moneda si o litera R albastra,am lasat un mamut din Ice Age, carte de vizita, bancnota de 1 leu.
  • Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc Spre acasa. Cu multe dificultati, dar am gasit pana la urma si aceasta geocutie.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc Trecand prin Miercurea Ciuc. Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Ruinele bisericii reformate Benic Benic. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Cred ca ruinele sunt pe terenul cuiva.
  • Cetatea Brasov Cutia de la cetate. Am gasit aceasta geocutie, si eu.
  • Gasita in stare buna. M-am urzicat de vreo 5 ori.
  • M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel. Pe un copac, indicatorul turistic arata inca 2-2,5 ore pe jos, pe un drum de caruta foarte abrupt.
  • Biserica evanghelica fortificata - Mosna Biserica. Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Locul este frumos renovat.
  • Dar am gasit si aceasta geocutie. Este un ascunzis foarte bun.
  • Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes. Ajungand la bariera din fata carierei de piatra, am urmat mai departe poteca marcata cu punct rosu.
  • Cascada Lomasita - Muntii Calimani Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel. Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. Se poate merge cu masina pana la confluenta paraului Lomasita si Cica Mare.
  • Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice. Gasindu-le destul de curate, avand in vedere imensa populatie care a poposit atunci pe pantele lor.
  • Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cercetat si imprejurimile, si asa am gasit herghelia si apa rosie.
  • Turnul Apor - Baile Tusnad Plimbare. Am facut o plimbare pana la turn impreuna cu tata, care m-a asteptat cu (multa) rabdare pana am scotocit eu dupa cutie.Turnul l-am mai vizitat odata cand era intr-o stare deplorabila, acum insa renovat arata super.
  • Cetatea Brasov Cutie mai mare. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • Am gasit cutia in stare buna. Cum am ajuns la ea, si cum am coborat, este subiect de roman.
  • Ochiul Huitoarei Ochiul Huitoarei. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare. Fara GPS, vara, m-am multumit doar cu foto si mure.
  • Cascada Scaricica - Comanesti Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada. Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada. Eu mi-am lasat masina la podul de piatra, si am pornit pe o straduta care urca un deal.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Copsa Mare? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!