Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Cisnadioara

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2978 atractii turistice, 13062 poze si 1429 comentarii)
 

Pixel
Cetatea Cisnadioara

Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand Magister Gocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Cisnadioara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze din albumul foto Cetatea Cisnadioara (in total 26 poze):

Cetatea Cisnadioara
Cetatea Cisnadioara
Informatii vizitare
Informatii vizitare
Fereastra oarba
Fereastra oarba
OLA TB
OLA TB

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cisnadioara!

>>> Vizitati Cetatea Cisnadioara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cisnadioara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,22 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Cisnadioara: 3
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cetatea Cisnadioara?
(detalii dupa autentificare)
Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 1,3 km
Depozitele cretacice contin fosile de hipuriti, stridii, echinoderme (arici si stele de mare), amoniti si belemniti. Am gasit cutia. Am gasit cutia ascunsa. Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica.
Cisnadie la 3,3 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura. Intr-o zona inconjurata de paduri si livezi, la 14 km sud de municipiul Sibiu.
Rosen Garten la 5,3 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Am gasit cutia. Casuta Rosen Garten nu este refugiu, deci nu se poate innopta acolo, decat cu cortul.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 6,5 km
In drum spre Paltinis, noaptea. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului.
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 9,7 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea.
Parcul Petofi Sandor Sibiu la 10,3 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Am gasit cutia ascunsa in zid. In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan.
Johanniskirche Sibiu la 10,5 km
Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez. Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912.
Turnul Olarilor Sibiu la 10,6 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Am gasit cutiuta. I found the small box, right like in the description. Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic. De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze.
Turnul Zincarilor la 10,7 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Biserica catolica Sibiu la 10,9 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger. Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 11,8 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.

Cetatea Cisnadioara in limba maghiara - magyarul: Kisdisznódi vár Kisdisznód

Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Cisnadioara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cisnadioara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 8 luni si 1 zile!