Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Casolt

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Casolt

Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Casolt - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Stanci interesante Varful Amza
Stanci interesante
Camera de tortura Piatra lui Kota Poiana Fagului Iavardi
Camera de tortura
Biserica veche privita din curte Sfantul Ioan Casian manastire biserica
Biserica veche privita din curte
Varful rapei munte sare Lopatari
Varful rapei
Furnalul Bodvaj 1 Bodvaj furnal
Furnalul Bodvaj 1
In groapa Baile Homorod izvor apa minerala Vajas
In groapa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Casolt!

Vizitati Casolt si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Casolt, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,39 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Casolt: 5
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Ruinele bisericii reformate Benic A fost relativ usor de gasit desi nu am mers foarte pregatiti. Am gasit-o relativ usor pe baza descrierii. Dupa ce ne-am furisat prin gardul din livada, ne-am intepat prin urzici si salcami, am gasit-o in final intr-o locatie cum nu se putea mai potrivita.
Fantanita Craiesei Fagaras Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Marpod Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Biserica Manastirii Sighisoara Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Cascada Apa Spanzurata
Sura cu fereastra Holbav Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?). Atractia turistica este de fapt o sura de lemn, construita de un localnic, in peretele careia a fost lasata o deschizatura in forma de fereastra, oferind o priveliste mai deosebita spre muntii Bucegi si Piatra Craiului.
Forest Cinema Porumbacu de Sus Cheile Gradistei Moieciu
Casa Haraszty Sighisoara Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Caderile de apa ale Caltunului La confluenta paraului Caltunului si Izvorul Paltinului vom putea observa pe ambele vai, o serie de caderi spectaculoase de apa. De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Castelul Ugron Zau de Campie Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Curmatura Mosului Muntii Fagaras
Cetatea Scurta Orlat Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat. In aceasta zona cercetarile arheologice si mentiunile documentare identifica numeroase situri printre care o asezare neolitica si doua fortificatii cu valuri de pamant: Cetatea Scurta si Cetatea Lunga La Zidu.
Cetatea Fagaras Manastirea Lainici
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig. Dar gasim aici si un mini zoo, teren de joaca pentru copii, si un restaurant in aer liber.
Piscul Baciului Muntii Piatra Craiului Conform logurilor din cutie, am fost al patrulea gasitor.
Am gasit cutiuta in copac.
Izvoarele Gradistei Refugiul Diana
Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu. Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia.
Pod peste Tarnava Mare Vanatori La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Podul Minciunilor Am gasit destul de greu cutiuta de linga Podul Minciunilor. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Aam completat logul si am adaugat ceva in ea.
Padurea colorata Baia de Fier Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26. Este un proiect ArtLand, care se numeste Gradina Paradisului, ideea artistului vizual Mihai Topescu.
Gura Raului Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Cascada Lotrisor
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cetatea Salgo Sibiel M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Craterul vulcanic de la Racos Am gasit geocutia. De-si un loc cu o frumusete foarte rara, geocutia ascunsa din 2009, eu am gasit primul.
Curmatura Sureanu
Biertan Am gasit cutia. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare.
Biserica evanghelica fortificata Zagar Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Prima incercare de a organiza comunitatea catolica s-a intamplat in anul 1752, se reuseste doar in 1761. Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Pasul Ponor Podul acoperit Cadaciu Mic
Pe locul lor, in 1770, erau mentionate: Lacul Rosu Interior, Lacul Rosu Exterior, Lacul Verde Interior, Lacul Verde Exterior, Lacul Femeilor, Lacul Liber. Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Cascada Vanatara Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Pestera Salbaticului Pestera Laptelui
Obiective cultural-istorice - Judetul Sibiu
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Casolt
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Sibiu, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Dupa ce am vizitat monumentul de pe dealul Cosna, respectiv varful omonim, am decis sa cobor si pana la grupul de stanci din apropiere. Am facut un fel de traseu circuit in valea larga din jurul izvoarelor Paraului Boghii.
  • Panorama Valea Cerbului - Muntii Bucegi Lunga Vale a Cerbului!. Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Punct de belvedere - Muntele Cucu O altfel de belvedere - cutia de pe Varful Cucu. Am ajuns pe Varful Cucu plecand din Herculian, trecand pe la Furnalul Bodvaj, si urcand apoi pe Dealul Negru. Am gasit, cu ajutorul cooordonatelor indicate, punctul de belvedere si, folosind indicatia si fotografia, ascunzisul.
  • Am sosit la Racos pentru a arata atractiile locului prietenilor mei. Imediat cum am parcat langa castelul nobiliar, au sosit doua doamne in varsta, pentru a ne deschide poarta fortificatiei.
  • Concretiuni de Feleac Comentariu primit de la Maria Victor. Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Trovanti de dimensiuni mai mici pot fi gasite in majoritatea gresiilor carbonatice din zona Carpatilor de Intorsura, pe linia formatiunilor numite flysh (fost tarm de mare in vremuri geologice).
  • Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Prilej cu care am cautat din nou cutia, dar tot fara succes.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Un lac activ. Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Parcul Colina - Cluj Colina. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Baia Hammas - Paraul Jombor Bronz secuiesc. Ce bine, chiar daca eu sunt gazda ascunzisului, am putut sa caut geocutia ascunsa de proprietarul cutiei. Cautand ascunzisul, am gasit aici o plasa pentru fluturi (un alt joc).
  • Troita Sfanta Maria Regina - Lupeni O jumatate de ora dus-intors. Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos. Puteti ajunge la monumentul Inima lui Isus cu masina, de la Bisericani, respectiv Bulgareni, la inceput pe asfalt, apoi pe un drum bun de pamant.
  • Cetatea Brasov Cutie mai mare. Recomand o cutie mai mare, avand in vedere spatiul geolocatiei.
  • In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Coloane spectaculoase. Am gasit geocutia de langa spectaculoasele coloane de bazalt. Nu uitati sa vizitati si craterul vulcanic din apropiere.
  • Se pare, asa cum ni s-a sugerat din partea Trekkingklub-ului, ca ceea ce ei numesc Cetatea de pamant uitata este Cetatea geto-dacica ce apare consemnata in lista oficiala a siturilor arheologice din Romania ca fiind localizata in punctul Var. Din pacate nu se fac precizari legate de acest punct.
  • Varful Harghita Madaras Pe platou. O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Suhardul Mic Suhardul Mic. Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Macin Un flavor de Macin. Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Ceea ce poate, relativ, deranja.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Am raspuns provocarii. Am amplasat, in acelasi loc, o cutie spatioasa, inscriptionata, dotata si fotografiata.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Casolt? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!