Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Curmatura Fiarelor Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Cascadele Izvoras Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta.
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Paraul Bozu Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow. Parc memorial amenajat in memoria jertfei eroice a militarilor americani si in cinstea legaturilor istorice de prietenie, existente intre poporul roman si cel american.
Necropola tracica Naeni Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Muzeul cantarelor Lisnau Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Dealul Melcilor Am gasit cutia impreuna cu tretf si cu czechii, pe timp de noapte. Destul de complicat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Casa Babei Vrancioaia Barsesti Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Belvedere la valcel Piatra Mare Puteti avea norocul de a vedea diverse specii de pasari, iepuri, caprioare, mistreti. Nice.
Cascada Pastaia Muntii Vrancei Am verificat ascunzisul de langa Cetatea Rasnov. Multumesc pentru geocutie. Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi.
Stanca Sfanta Ana La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Panorama Saciova La intersectia strazii Tepes Voda cu strada Ciresului se afla o cruce de piatra, care a fost ridicata in anul 1852.
Imeni Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul.
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Biserica Saciova Am gasit acest ascunzis in ziua ascunderii, pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns geocutia.
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Grote preistorice Naeni Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea. Au fost descoperite in timpul exploatarilor de calcar.
Mlastina Harman Biserica a fost deja inchisa, cand am sosit la fata locului.
Scaunele lui Negru Voda Nucu Lacul Balta Alba este situat langa localitatea omonimã (resedinta de comuna), accesul, mai facil, la el facandu-se insa din satul Baile, al aceleasi comune. Lacul este declarat rezervatie naturala in vederea protejarii speciilor de pasari, sedentare si migratoare, ce aleg sa cuibareasca sau doar sa se hraneasca aici.
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului. Circa 30 km est de Focsani.
Comandau Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc.
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Manastirea Cotesti Date certe despre istoricul ei nemaiexistand, din cauza distrugerii arhivei in timpul Primului Razboi Mondial. Manastirea Cotesti are o vechime apreciata la 300 de ani (se avanseaza ca an al infiintarii, 1720).
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Balconul de pe Piatra Ursului Muntii Vrancei