Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Castelul Peles

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Castelul Peles

Castelul Peles..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Castelul Peles - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Trepte din piatra Piatra Soimului fortareata
Trepte din piatra
Coborare pe trepte Babadag cismeaua Kalaigi cismea
Coborare pe trepte
Jurnalul ciuceve cerna
Jurnalul
out cetatea Colt
out
Batranul stejar Calnic biserica unitariana
Batranul stejar
Calea ferata Bogata cimitir evreiesc
Calea ferata

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Castelul Peles!

>>> Vizitati Castelul Peles si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sinaia, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,33 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sinaia: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Odaia de pe Piatra Muntele Macesu Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Saua Galasescului Muntii Fagaras
Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic. Marcajul banda rosie al culmii principale a Carpatilor nu merge pe ea, pentru ca evita Munceii Buzaului, preferand Siriul, Podu Calului si Penteleul.
Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Varful Podul Calului
Ariusd Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Cascada Casoca La aproximativ 6 km distanta, in mijlocul padurii descoperim micuta, dar frumoasa cascada Casoca, o cadere de apa de aproape zece metri. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Multumesc pentru comentariu. Exista o deschidere in zid, dar e semnificativ mai sus de 2m.
Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Este o biserica gotica din secolul al XV, pe care localnicii o cunosc sub denumirea de Capela.
Stanca Coltul lui Damaschin Cetatea Crizbav Muzeul cantarelor Lisnau Cotul Turzunului
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Varful Mosuleata Muntii Fagaras Saua La Apa Cumpanita Muntii Fagarasului
Love Lock Poiana Brasov Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare.
Grota Casoaia Valea Cerbului Braesti Balconul de pe Piatra Ursului Muntii Vrancei
La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Una dintre aceste formatiuni este situata langa comuna Talisoara, aproape de drumul catre Racosu de Sus.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Belvedere cu cruce Bran
Biserica romano-catolica din Poian Nu am crezut ca o sa fie chiar asa de usor si rapid.
Fantana de apa sarata Sanpaul Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland. Este situata chiar pe marginea drumului, foarte aproape de helesteele sapate relativ recent.
Barajul Vidraru Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Aceste ape minerale contin o cantitate mica de acid sulfuric (vitriol). Cutia are o margine crapata.
Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina.
Muntele de sare Slanic Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Turnuletul cu Poarta Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Am gasit geocutia. Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Lacurile Rotbav Sunt lacuri clasice de crescatorie, cunoscute pentru speciile de pesti ce populeaza aceasta zona, si pentru vegetatia bogata din jur. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Cheile Dopca
Biserica catolica Imeni Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Am gasit cutia. Am gasit-o.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Poiana suspendata Paraul Sterp Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Padurea Trivale Nu am luat nimic. Destul de bogata si bine ascunsa.
Obiective cultural-istorice - Judetul Prahova
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Castelul Peles
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Prahova, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Padurile biciclistilor - Snagov Nice. Nice.
  • Laguna Albastra - Aghiresu Brooke Shields. Felicitari pentru gasirea geocutiei. Intr-adevar Laguna albastra merita a fi vizitata mai ales vara.
  • Am gasit geocutia.
  • Manastirea Bogdana Manastirea Bogdana. Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Fantana cu troaca Ascunzis drive-in. Am sosit la fata locului, dinspre Dambul Pietros, cu masina. Am oprit chiar langa ascunzis, am deschis portiera.
  • Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Cele mai accesibile si mai vizitate cascade. Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • De la Trekkingclub am aflat ca in Pasul Ghimes inca exista ascunsa o cutie. Într-adevar, este inca in acelasi ascunzis mentionat in descrierea locatiei.
  • Varful Peleaga Peisaje spectaculoase. Da, cu adevarat Retezatul are peisaje spectaculoase, care depasesc cu mult celelalte grupe ale Carpatiilor. Am pus o geocutie si pe Varful Mare de pe care nu numai dupa parerea mea putem bucura de cea mai detailata priveliste asupra Retezatului.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Initial am cautat geocutia la extremitatea stanga a randului de jos, dar am gasit-o la extremitatea dreapta.
  • Rosen Garten Necesita intretinere. Am gasit cutia.
  • Transalpina Nu in weekend. Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend. Multumesc pentru ascunzis.
  • Lacul Balea Panorama este de neuitat. Am gasit geocutia. Pot sa recomand pentru toate lumea dornic sa vada ceva frumos si placut pentru ochiul si sufletul omului.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Varf cu vedere. Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Cetatea Miko Miercurea Ciuc Trecand prin Miercurea Ciuc. Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Padurea de pini Millennium - Sfantu Gheorghe Pinus silvestris. Geocutia amplasata intr-un pinet, actual e cel mai interesant ascunzis din Sfantu Gheorghe. Pentru gasirea cutiei trebuie sa ai gps, plus un fel de experienta in cautarea geocutiilor.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin Denumirea locului. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • Crucea de pe Plaiul Ugra Veverita contra sau pro geotrekking. Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Sigur, avand in vedere ascunzisul, trebuia o cutie mai zdravana.
  • Piatra cu caldare mare - Piatra Soimului - Oituz Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin. Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul. A fost usor de gasit si geocutia.
  • Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Muchia este garnisita cu stanci, deplasarea fiind problematica in special urcusul final.
  • Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Castelul Peles? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!