Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Lacul Iapa

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Lacul Iapa

Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Iapa - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Scoala din Talisoara biserica talisoara
Scoala din Talisoara
Altarul 1 altarul stogul piatra bolatau munceii uture
Altarul 1
Curtea bisericii fortificate Biserica evanghelica fortificata Crit
Curtea bisericii fortificate
In fundal Piatra Cetii Piatra Craivii Trascau
In fundal Piatra Cetii
Puncte de ancorare dealul Catedralei Belciug Canaraua Tiganeasca
Puncte de ancorare
Treptele care coboara in lac Sovata lac lacul Mierlei
Treptele care coboara in lac

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Iapa!

Vizitati Lacul Iapa si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Schitu Tarcau, cea mai apropiata localitate, care se afla la 8,08 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Schitu Tarcau: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
La vedere, privelistea superba.
In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea.
Poarta secuiasca Ocland Initial a fost acoperita cu sindrila, dar in 1938 sindrila a fost schimbata cu tigle. Cea mai veche poarta secuiasca din zona Odorheiului se afla in fata parohiei unitariene din Ocland.
Trovantii de la Cornii de Sus Izvor Poiana Iod Muntii Gurghiu
Stanca cu turnulet Nascalat Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv.
Padurea Catalina Cotnari
Izvorul Kossuth Borsec Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor.
Baile Cisar Baile Balvanyos Destinatia turei pentru ziua de azi a fost Piatra Zimbrului, cu pornire din Baile Balvanyos.
Imeni Desi am baleiat pe o raza suficient de generoasa, dar nu exagerata, n-am putut dibui ascunzisul.
Din aceasta cauza, la inceputul secolului XX-lea apa minerala de aici a fost imbuteliata sub numele de Selters Secuiesc, iar numele locului a fost schimbat in Selters. Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Cum terenul in zona e accidentat, am renuntat usor sa masor distanta - indiferent de directie.
Casa fluturilor tropicali Praid Fluturi exotice pot fi observati aici, zburand liber printre plante exotice. Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Stanca Minunilor Am gasit si aceasta geocutie.
Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Lacul Asau Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca. De mult urmaream sa ajung aici.
Cioboteni Am cercetat minutios prezumtivul ascunzis (scara acoperita), dar in zadar. Satul sa unit cu Sumuleu in 1941.
Mausoleul Eroilor Romani Toplita Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial. Eram in drum spre muntii Rarau.
Am gasit repede si usor aceasta geocutie. Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Capatul de pod l-am dibuit analizand fotografiile de pe site.
Parcul Pompierilor Baile Tusnad Sper ca v-a placut Baile Tusnad, o statiune linistita, dar intr-un cadru natural deosebit, cu o densitate foarte mare de geoobiective. Intr-o plimbare alaturi de trekkingklub, am gasit-o. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
Izvorul Ozsvath 1. Se urca pe cararea de langa izvor.
Cotormani, satul ascuns.
In locul unde drumul intersecteaza creasta gasim un stalp plin cu indicatoare. Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.
Ochiul Huitoarei Un GPS bun te conduce cu exactitate la ascunzis. Mie mi-a reusit abia la a treia incercare.
Saraturile din Valea Ilenei Cascada Mata Mare
Campul cu mesteceni Tusnad Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Cheile Caraslaului
Am gasit geocutia. Am gasit cutia, se afla in stare buna. Cautam cetatea Harom.
Schitul Lipovenilor Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Baile Dungo Craciunel Baile au fost pentru prima data reconstruite in anul 2006, forma actuala primind-o in 2019, prin efortul comunitatii. Ar merita o atentie mai mare acest loc.
Partia Csipike Harghita-Bai In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale.
Piatra ovala Lacul Sfanta Ana Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. Am gasit cutia de la bisericuta, si am schimbat sacosa de nylon cu una noua si rezistenta. Cu ocazia unei plimbari scurte, am verificat azi geocutia ascunsa langa lacul Sfanta Ana.
Popasul Fantana Mesteacanului Santimbru Este un camp presarat cu stanci, tip gradina de pietre, unde gasim un izvor si un jgheab de adapare pentru animale. Popasul Fantana Mesteacanului se afla la mai putin de 4 km distanta de Santimbru, spre est.
Izvorul Muresului Arama Neagra Pe varful Fagul Mures trecem pe langa o stana, apoi langa un izvor imprejmuit cu gard. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Valori naturale - Judetul Neamt
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Iapa
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Neamt, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului. Nu am mai fost demult aici, intretimp au reconstruit baile sarate Unicum.
  • Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. O coborare sub pod poate sugera o mica incursiune mai jos de pod, prin vegetatia luxurianta (noi am gasit-o mancata de o turma de capre care se zbenguiau in depresiunea carstica) ce acopera fundul lacului Zatonul Mic (cand e sec) pentru a vedea sorburile prin care dispare apa paraului Turcului (Gaura Iepurelui).
  • Cheile Baciului Cheile Baciului. Am gasit usor . Loc interesant din punct de vedere geologic.
  • Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum. Dupa ce ne-am documentat la baza cu privire la durata traseului si prezenta ursilor am purces la gasirea cutiilor.
  • Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite. Lacul Filigeni se afla la 300 m vest de geocutie, si se vede foarte frumos pe imaginea de satelit (orientata cu nordul in sus).
  • Belvedere Dealu Festivalul Prunelor. Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Podul lui Stefan cel Mare Monument istoric. Ma trag din apropierea locului respectiv. Spre rusinea mea, am trecut de foarte multe ori prin zona, dar nu am avut niciodata curiozitatea sa vizitez acest loc, acest pod.
  • Ne-am plimbat pe la Stanca Minunilor, apoi am vizitat Liban, Sicasau si Izvoare. Multumim pentru ascunzis.
  • Varful Harghita Madaras Superb loc. Deja iarna a sosit aici, brazii erau acoperiti de zapada. Cutia este in conditii foarte bune.
  • Baile Cibre - Frumoasa Poza cu ascunzisul vechi. Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. In martie am ascuns o geocutie noua, in locul celei disparute.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Muntele Fratele Piatra Ascutita. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Am gasit geocutia.
  • Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. Data gasirii geocutiei apare langa comentariu, nu este nevoie sa fie inclusa si in text.
  • Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Dupa ce pe dealul Ciocas am gasit doar ascunzisul gol, dupa o scurta convorbire cu cel care a ascuns geocutia, am ascuns aici o noua cutiuta.
  • Am pornit spre varful Oncesti. Bineinteles, cu telescaun :-).
  • Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. In apropierea troitei o turma de oi pastea linistita, iar un caine ciobanesc statea intins, plictisit.
  • Dealul Cetatii - Campul Cetatii Urcare obositoare. Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia.
  • Stanca Domnul Lomasel Jos palaria, Domnule Lomasel!. Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei. Cum apar indicate prin ghiduri cele care-l au in pozitie centrala pe Domnul Lomasel.
  • Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Iapa? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!