Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Varful Zespezel

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine. Intr-un mediu anticiclonic exista o priveliste extraordinara spre valea Muresului si spre Muntii Calimani.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Varful Zespezel - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Jurnal de decembrie Frumoasa
Jurnal de decembrie
Satul dintre dealuri Cotormani
Satul dintre dealuri
Coada lacului Lacul Poiana Uzului
Coada lacului
Intrarea in bar Saturn bar cazemata buncar
Intrarea in bar
Transharghita 5 Transharghita
Transharghita 5
Pe Vf. Carpinis varf carpinis bodoc
Pe Vf. Carpinis

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Varful Zespezel!

Vizitati Varful Zespezel si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lunca Bradului, cea mai apropiata localitate, care se afla la 4,4 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lacul Cuejdel II Am gasit cutiuta relativ usor.
Zidul Plangerii Bezidu Nou Piatra Cherecului
Grota Ursilor Borsec Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci. La sosire, ajungem la o poarta din stanca - cele doua stanci printre care s-a format poarta, poarta numele de Szechenyi si Teleki.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de sub Culmea Galbena (Gelberreeg) are aproximativ 100 m lungime, si se intinde in directia est-vest. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare. In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Lacul Dumbravioara
Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Turnul Cojocarilor Sighisoara Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
Biserica catolica Mihaileni Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat. Mihaileni este vestit pentru Legile satesti adoptate in 1622 si 1639.
Teatrul National Targu Mures
Mofeta Borsec Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane. Gasim peste tot mese si banci, cosuri pentru gunoi, vetre de foc, toalete si tomberoane.
Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Dealul cu lavanda Bezid Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Parcul Indragostitilor Targu Mures Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Am gasit geocutia, cu zozo si malna.
Observatorul astronomic Odorheiu Secuiesc Observatorul astronomic din Odorheiu Secuiesc a fost construit in ultima parte a anilor 80, nu a fost folosit niciodata, azi e o cladire distrusa. La initiativa unor civili care se intereseaza de astronomie, cu ajutorul orasului si a unor firme locale, cladirea observatorului a fost construita intre 1989-1991.
Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata. Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Casa Jakody Sighisoara Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita Este una din cele mai vechi asezari ai zonei, de pe vremea Arpazilor (inaintea anului 1301, anul mortii ultimului rege maghiar din dinastia Arpazilor). In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Tinovul de la Romanesti
Dateaza din secolul 20, si a fost construit dupa modelul celui din secolul 18. In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Cascada Cailor
Conacul Endes Miklos Sansimion Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Conacul Endes Miklos se afla la intrarea dinspre sud a localitatii, si dateaza din secolul al XVIII-lea.
Baile Sarate Cristuru Secuiesc In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu.
Mormantul reginei Reka Ea a fost prima sotie a hunului Attila, fiica printului Keve si mama printului Csaba. Conform unei legende secuiesti locale, pe valea paraului Rica/Rika, sub culmea pe care se afla Cetatea Reka, sub o stanca de calcar, se afla mormantul reginei Reka.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501. Opera de arta feroviara, este singurul viaduct ramas neafectat in urma primului razboi mondial.
Sancraieni Sancraieni este prima comuna a Ciucului de Jos, spre sud, dupa Miercurea-Ciuc. Vatra satului se afla in lunca Oltului si pe prima terasa a acestuia, pe traseul DN 12 si DJ 123A, la 8 km sud de Miercurea-Ciuc.
Toaleta publica de pe piata Gal Sandor a costat 319 mii de ron. Este dotata cu sistem automat pentru spalare si dezinfectare, sistem de aerisire si odorizare, iluminare interna automata, sistem de siguranta.
Fagul cu o suta de brate Potiond Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Izvorul Nadas Sovata Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Belvedere Piatra Sugaului Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu. Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Lacul Iezer
Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scărisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Varful Zespezel
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Suhardul Mic Precizari suplimentare. Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Varful Nemira Mica Cutia de pe cel mai frumos varf al Nemirei. Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Asta neinsemnand ca satisfactia gasirii ei este diminuata in vreun fel.
  • Manastirea Tiganesti Observatii. Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o. Coordonatele finale sunt aceleasi.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei In afara regulilor!. Geoascunzisul nu exista, cutia fiind pusa la vedere, pe un mic postament de piatra. Din acest motiv este accesibila oricui, ca face sau nu parte din jocul geotrekking.
  • Belvedere Piatra Soimului - Oituz Cele doua localitati cu denumirea Oituz. Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Am gasit si aceasta geocutie. De data aceasta o noua geocutie, intr-un ascunzis nou, ascunsa de o alta persoana.
  • Vila Franka Sighisoara Priveliste superba. Great view.
  • Livada Postei Nice. Nice.
  • Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta Podul ce n-a fost. Am vizitat podul ce n-a fost intr-o zi fierbinte de vara. Am profitat de o iesire cu bicicleta in zona pentru a bifa obiectivele semnalate de dl.
  • Santul cetatii - Moacsa Cetatea Moacsa?. Este vorba sigur despre Cetatea (dacica) Moacsa? Am gasit informatii foarte firave despre ea si chiar am fi vrut sa vedem situl.
  • Am pornit din satul Malnas, urmand drumul de-alungul paraului Malnas. Dupa zona locuita am urcat pe deal, si am trecut pe poteca turistica marcata cu cerc galben.
  • Izvorul mineral Feherkoi - Plaiesii de Sus Inca o incercare. Ieri, pe parcursul unui traseu ce a vizat Varful Ciutacos din Muntii Repatului (parte ai Ciucului), am trecut pe la Izvorul Piatra Alba (Feherko). Unde puseseram cu doi ani in urma o geocutie.
  • Statuia lui Aranka Gyorgy - Targu Mures Din intamplare. Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Din intamplare banca respectiva din micutul parc era libera.
  • Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. De aici privelistea este superba.
  • Cetatea Soimos Continut ud. Am gasit geocutia ascunsa printre ruinele cetatii Soimos. Continutul geocutiei este ud, iar instructiunile mucegaite.
  • Lacul Poiana Uzului Un ascunzis de exceptie. Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. A fost o surpriza de exceptie pentru care multumim trekkingklubului.
  • Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam. Ramasesem pe un prevarf admirand stancile de sub picioarele noastre.
  • Stanca La Panda Piatra La Panda. Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. A fost un pic mai dificil, dar ne-am delectat cu fragi si hribi.
  • Capela Sfanta Ana - Tomesti Exact cum spune instructiunea. Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici. Nu stiam daca trebuie sa caut in exteriorul sau interiorul zidului de incinta.
  • Am urcat aici prin Valea Rea, timp de 4 ore cu tot cu odihna si foto. Te cuprind sentimente necunoscute pana acum.
  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Varful Zespezel? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!