Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Primaria Sighisoara

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Primaria Sighisoara

Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor...

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Primaria Sighisoara - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Cascada Cernica 3 Cascada Cernica
Cascada Cernica 3
Cascada Tulghes cascada tulghes
Cascada Tulghes
Din tunel 1 tunel Nera
Din tunel 1
Racos Racos castelul Sukosd Bethlen
Racos
Granita Cetatea Rakoczi Ghimes
Granita
Detalii - 1 Vulcana de Sus Malu Rosu
Detalii - 1

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Primaria Sighisoara!

>>> Vizitati Primaria Sighisoara si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sighisoara, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,16 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Sighisoara: 15
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Izvorul Oltului
Dar Varful Viscolul este mai cunoscut, si mai accesibil. Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Cetatea Hagymas Ocland Cetatea Hasmasului a avut un sant de aparare pe laturile de vest, nord si sud, respectiv un val de pamant cu palisada de stejar. In acest loc a fost identificat un turn roman, o fortificatie cu dimensiunile de 20x20 m.
Biserica de lemn Petelea Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric. Baile vechi au disparut in secolul al 18, iar azi nu se mai vad nici urme.
Varful Padinii Popii
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig
Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. Am pornit spre varful Oncesti.
Lacul Verde Sovata Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Padurea de ses Orheiu Bistritei Lacul La Plopi Belin
Piatra cu belvedere Magura Codlei Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate. Daca primul, o ingramadire de stanci peste care poteca aproape ca paseste, ocolind-o totusi printr-un pasaj delicat, nu poate scapa vederii, al doilea aflat in treimea superioara a culmii, este mai putin vizibil.
Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures. Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara.
Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos. In trecut se putea urca deasupra peretelui cu ajutorul unor cabluri metalice, azi a fost amenajata o noua poteca prin stanga, marcata cu triunghi rosu.
Biserica reformata Cuci Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Castelul Guthman-Valenta Hoghiz Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe. Cladirea cu un singur nivel se presupune ca a fost construita in anul 1553, iar in secolul al XVIII-lea a fost modificata.
Cetatea Fagaras
Statuia Arcasul Targu Mures Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Muntele Cad Nadejdea Este granita naturala dintre bazinele Ciucul de Mijloc si Ciucul de Sus. Intr-un fel spus, este un pui de cuc pentru Muntii Ciucului, find alcatuita din roci vulcanice.
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Succes Siculeni In sfarsit, am reusit.
Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. Poza incarcata in albumul geoobiectivului, pe care se vede noul gard montat, nu-mi este de ajutor. Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard.
Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii. Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Biserica Neagra Brasov Am gasit nanocutia, si eu. Foarte interesant locul in care este ascuns. Am avut ceva batai de cap dar am gasit-o.
Saca Mare
Urmand indicatiile de traseu din descriere ajungem mai repede la geocutie, in cazul in care cautatorul cunoaste deja obiectivul prezentat, si doreste doar sa caute geocutia. In aceasta perioada lacul era inghetat, avand un farmec aparte.
Stejarul de balta de 600 de ani Posmus Podul Calugarita
Izvorul Sarat Olteni In trecere de la Cetatea Herecz la Izvorul Salus am facut un scurt popas la Izvorul Sarat, caruia i-am gustat apa - baubila, nu foarte sarata - si unde am vrut sa vedem inima pietrei. Cand am descoperit inima de piatra am fost foarte entuziasmat.
Biserica evanghelica Turnisor Sibiu Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Izvorul din paraul Minei Baile Tusnad Izvorul din paraul Minei - Baile Tusnad. La 10 m inainte ca paraul Minerilor sa intre in Olt, apare si acest izvor, avand temperatura apei de 9,3 C, si cu un continut redus de saruri minerale.
Varful Carpinis Muntii Bodoc Da, asa am inceput aici am inceput meseria de forestier, in Burdei, unde in trecut au fost sticlari italieni.
Biserica catolica Armaseni Numarul locuitorilor satului, conform datelor recensamantului din anul 1992, este 726. Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica).
Am incheiat excursia in zona cu o partida de ski. Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit.
Babele de sub Varful Piatra Mare Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Izvorul Seregeto Turia Suind, apoi coborand pe Valea Iadului, spre si de la Gradina Herko - aflata la confluenta cu Paraul Ars.
Obiective cultural-istorice - Judetul Mures
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Primaria Sighisoara
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu Denumirea corecta a lacului. Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Surpriza din ascunzis. Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Pe drumul principal din Targu Ocna o tablita indicatoare ne arata directia spre salina.
  • Varful Harghita Madaras Harghita Madaras. Am gasit geocutia in stare buna. Sa speram ca nu vor lua pietrele de pe ascunzis pentru construirea unor gramezi sau inscriptii proprii.
  • Lacul Andreoaie - Boistea In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai. In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Unele, mai mici sau mai mari, doar iazuri, suficient de pitoresti sau chiar interesante, pentru a starni curiozitatea unora.
  • Piatra Scrisa - Piatra Mare Piatra era la locul ei!. Doar Piatra Scrisa. La locul indicat de GPS am gasit mesajul geotrekking intr-o folie A4 si carnetelul, ambele la baza crevasei.
  • Biserica reformata - Lisnau Contrar legilor lui Murphy. In drum spre Saciova, unde ma asteptau prietenii cu bunatati traditionale, am nimerit la Lisnau. Nu eram chiar pe drumul cel bun, dar macar am putut sa caut si aceasta geocutie.
  • Am gasit cutia. Vezi inscrisul de la alte geocutii din judetul Sibiu, unde se pare ca l-am inscris din greseala.
  • Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara. Deoarece concertele urmau sa inceapa la ora 19, aveam suficient timp pentru a gasi acest ascunzis.
  • Biserica din Garciu Din a doua incercare. De aceasta data am mers direct - conform indicatiilor si fotografiei - la ascunzis, gasind si cutiuta, aflata in buna stare. Atasam o fotografie a jurnalului.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
  • Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Ascunzis nou la Leliceni. Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Daca tot am retrecut pe la el si cum aveam la mine o preforma pet, si cum se potrivea perfect diametrului stalpilor metalici din gardul ce inconjura cimitirul, in speta, al celor de linga poarta in cauza, am hotarat sa ascundem intr-unul din stalpii in cauza o noua geocutie.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Biserica Soimeni - Pauleni-Ciuc Curiozitate. Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei?
  • Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant. La intoarcere tocmai a sosit un autobuz plin cu turisti, asa ca am urcat pe ruinele punctului de supraveghere vamala.
  • Manastirea Turnu Manastirea Turnu. Am gasit locatia, dar nu si cutia. Se poate ajunge cu masina in spatele manastirii sau pe jos.
  • Fantana cu apa sarata - Corund Provocare si satisfactie. Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
  • Cetatea Almasului Cutia de la cetate. Am gasit aceasta geocutie.
  • Baia Calugarilor Cutie noua. Am pus azi o noua cutie in locul celei disparute.
  • Ciuperca de piatra de pe Plaiul Henter Scuze pentru confuzia creata. Pornind din Malnas-Bai, pe Valcelul Podului, urmand marcajul punct galben, ajungem pe Varful Henter.Prima formatiune stancoasa intalnita se numeste Piatra Predicatorului, numita si Piatra Egrici.
  • Viaductul Mina De la un ascunzis la altul. Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente. Inclusiv pentru satisfactia cautarii si descoperirii, pentru a gasi geocutia.
  • Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate. Am urcat spre ascunzis, venind dinspre cealalta cutie a lacului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Primaria Sighisoara? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!