Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Eremitu

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Eremitu

Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Eremitu - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Bazin Craciunel Baile Dungo
Bazin
Valea Ampoitei Cheile Ampoitei
Valea Ampoitei
Spre Podragu Spintecatura Moldoveanului
Spre Podragu
Biserica Cozmeni
Biserica
Vedere de pe Muntele Rata Fagetel Ghimes
Vedere de pe Muntele Rata
Poarta inchisa Cuci castel Degenfeld Schomburg
Poarta inchisa

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Eremitu!

Vizitati Eremitu si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Eremitu, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,93 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Eremitu: 3
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Fagul cu o suta de brate Potiond Din traseul turistic marcat cu cruce rosie, intre varful Colos si varful lui Alexandru, coboara o vale laterala abrupta spre valea larga a paraului Fenyovize.
Varful Toaca Masivul Ceahlau Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Cetatea Banului Bela, din secolul al XII-lea, se gaseste la limita de nord a satului Sanpaul, pe partea stanga a paraului Varta. Aici s-au gasit monede de la Coloman, Ladislau si Bela, din intervalul 1048-1114.
Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci. Se afla pe stanca Varful Seii, aproape de statiunea Harghita Madaras.
Mlastina Valea de Mijloc
Sanmartin Me-am oprit la biserica si am gasit cutia. Incepand din anul 1850 multi ani la rand a fost centru regional, a avut mai multe mori si mai multe gatere.
Bucin Am gasit, cu prietenul meu, si aceasta geocutie. Am gasit geocutia.
Parcul de aventura Balu Harghita Bai E o buna alternativa la Parc Aventura din Brasov unde e mult mai aglomerat. Am pus in geocutie un GeoKret, Mareszka 4. Am gasit cutia.
Conacul Ugron Filias In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Casa cu cerb Sighisoara Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Observatorul Cuibul de Vultur Ocna de Jos
Deoarece nimeni nu a semnalat inca gasirea geocutiei pe site, am sperat sa ajungem la ascunzis primii.
Perla Vlahitei Vlahita
Izvorul Varvapai Baile Tusnad Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Baile Dugas Danesti Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Varful Vitos Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Cadere in gol Strada Valea Visei Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Lacul Lala Mic Muntii Rodnei
Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Rapa cu Papusi Domnesti
Drumul Crucii Nadejdea Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha. Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Dealul Merilor Micfalau De aici se poate porni spre creasta principala a Muntiilor Bodoc, si anume spre varful Burdei 1191 m. Dealul Merilor se afla intre paraiasele Jimbor (Rosie) si Podu Mare, la o altitudine de peste 700 de m.
Piatra cu ochi se afla langa traseul turistic marcat cu cruce albastra, care duce spre Santimbru Bai. Urcand pe poteca, in apropierea statiunii, la un moment dat vom observa pe dreapta, stanca acoperita cu padure deasa.
Biserica evanghelica Maldorf Viisoara Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Oricat am scormonit la baza stalpului in cauza n-am dat peste geocutie.
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Am gasit geocutia. Zona este o adevarata cutie plina de surprize.
Tinovul Mohos Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Gornesti Poiana Ciungi
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Danes Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Obiective cultural-istorice - Judetul Mures
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Eremitu
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Ceardacul Stanciului - Piatra Craiului Felicitari. Pentru prima geocutie gasita, dar in special pentru ajungerea la ascunzis. Dupa ce in trecutul apropiat salvamontistii au indepartat scara de acces in interiorul cavitatii, accesul la geocutie a devenit imposibila pentru majoritatea drumetilor montani.
  • Biserica Neagra Brasov A fost super experienta.. Am gasit cutia.
  • Suhardul Mic Victorieee!. Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis. Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
  • Am gasit geocutia ascunsa langa varful Dealul Cetatii. Am urcat din Campul Cetatii, pornind de langa Izvorul Zanelor.
  • Podul Minciunilor Felicitari pentru gasirea cutiutei. Datorita faptului ca ascunzisul este destul de expus, vara fiind practic inconjurata de terase, este posibil ca cutiuta sa dispara mai devreme, sau mai tarziu. Din aceasta cauza am ascuns acolo doar o cutiuta mica, care contine doar un creion si cateva foi.
  • Parcul Petofi Sandor - Sibiu Parc. Am gasit cutia ascunsa in zid. Parcul poarta numele poetului din anul 2007.
  • Muzeul Trovantilor Costesti Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Biserica de lemn din Straoane Biserica din Straoane si alte obiective. Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • Tunelurile Nerei Tunelurile Nerei. Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Dealul Melcilor Priveliste frumoasa. Am gasit cutia. Privelistea este, intr-adevar foarte frumoasa.
  • Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme. Oprind intr-un loc unde panta s-a redus aproape la orizontala, cu un spatiu larg pentru parcare.
  • Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare Biserica ortodoxa din Radeana - Stefan cel Mare. Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). N-am disperat, desi nu mai stiam exact despre ce fel de zid era vorba in indicatia de cautare NV, NE, SE.
  • Capela Sfanta Ana Ploaie zdravana. Am gasit aceasta geocutie inainte de o ploaie zdravana.
  • Cum altitudinea este o variabila (nu o certitudine) la majoritatea aparatelor cu GPS. Am cautat cutia pe la baza stancii.
  • Gradina Zanelor - Cheile Bicazului Amfiteatru. Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat. Credeam ca le desparte o rapa.
  • Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Pentru masa, pentru odihna sau pentru poze.
  • Am gasit-o. Era toata uda, probabil din cauza ca n-a fost ascunsa undeva trebuia ultima data.
  • Padurile biciclistilor - Snagov Nice. Nice.
  • Una dintre cele doua cutii metalice era inchisa cu lacat, cealalta era deschisa. Inauntru mizerie, si nimic din ceea ce ar semana cu o sonda.
  • Sub Muntele Uroi Era mai bine pe varf. Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Eremitu? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!