Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Baltile Uila

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Baltile Uila - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Valea Bahnei langa capela capela bahna luizi calugara
Valea Bahnei langa capela
De pe Varful Goru priveliste spre Vf. Pietrosu (est) goru vrancei
De pe Varful Goru priveliste spre Vf. Pietrosu (est)
Culmea Grindusului - extremitatea nordica grindusu tarcau
Culmea Grindusului - extremitatea nordica
Izvorul Kalman? Baile Homorod izvor apa minerala Ilona Elena
Izvorul Kalman?
Structura din lemn pod lemn Jigodin
Structura din lemn
Lacul Padureni 5 Lacul Padureni
Lacul Padureni 5

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Baltile Uila!

>>> Vizitati Baltile Uila si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Uila, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,18 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Uila: 2
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Stufarisul de la Sic Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului. Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare.
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Biserica reformata Cuci Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
De la intersectia din Pasul Calonda am luat-o pe jos, m-am plimbat putin pana la ascunzis.
Pseudosphaera Targu Mures M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Acest ascunzis este destul de usor de gasit. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia.
Casoaia lui Ladas Androneasa Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca. De mult urmaream sa ajung aici.
Langa izvor se afla cabana de vanatoare Borcut. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada.
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Fanatele Clujului Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald). Stejarul secular a fost plantat in 1849, in memoria revolutiei din 1848.
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Eremitu Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
Poate, dezamagiti de lipsa de apa - practic, lipsa cascadei, dar, mai ales, de mizeria din jur, n-am depus suficient interes pentru gasirea geocutiei.
Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Izvorul Mihaiesei Muntii Rodnei
Pod peste Tarnava Mare Vanatori La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Poiana Alba Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici. Ele dateaza din timpul navalirii tatarilor.
Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Casa Rado Targu Mures E o cutie destul de bine ascunsa.
Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes.
Piatra Ghilcos Muntii Hasmas
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Chiar daca eu am fost cel care a ajuns primul pe varf, nu eu am vazut primul geocutia.
Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Casa Fronius Sighisoara Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Muntele Observatorul
Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului Pe partea geografica stanga se afla un izvor pretios, indicat si cu o tablita. Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Dupa o mica deviere de la soseaua nationala.
Am petrecut ziua parcurgand traseele parcului de aventura de la Grota Ursilor.
Biserica Manastirii Sighisoara Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Biserica reformata Calimanesti
Din intamplare tocmai am trecut prin zona. Am gasit-o astazi in timp ce ma-ndreptam spre biserica.
Crama Petry Calimanesti
Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.

Baltile Uila in limba maghiara - magyarul: Vajola tavai

Valori naturale - Judetul Mures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Baltile Uila
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Între timp, de la ascunderea geocutiei, s-au facut cateva schimbari in perimetru Garii Mici, precum montarea unui gard. Ocazie cu care a fost mutata piatra in spatele careia banuiam noi ca ar fi fost geocutia.
  • Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul. Am aflat de la unul dintre locuitori - langa gospodaria caruia e clopotnita, ca nu e chiar atat de veche, fiind ridicata prin anul 1940.
  • Capela Sfanta Ana Ascunzis penibil. Un foarte simpatic si ingenios ascunzis, din pacate compromis de faptul ca spatiul din jurul sau este destul de intens utilizat ca toaleta. Am reusit sa fotografiez toate paginile jurnalului, sub asediul tantarilor, dar cardul este, deocamdata, pe jumatate inaccesibil, exact partitia cu fotografiile respective.
  • Am gasit cutia dumunica, este intr-o stare buna capacul fiind putin crapat, am inpachetat-o bine intr-o punga pentru a nu patrunde apa.
  • Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Chiar daca nu vorbesc romana, pot dauna grav geocutiei.
  • Am urcat pe Piatra Potcoavei, ocoland stanca din partea dreapta. Aceasta varianta este mai scurta decat din partea cealalta.
  • Sibiu Cine are mana mare. Am gasit cutia din Piata Albert Huet. Cine a scris Wacth out for the tree a avut dreptate, dar mai bine era Watch out for the hollow, deoarece cine are mana mare poate ramane blocat :)).
  • Multumesc pentru consolidarea ascunzisului. Am inteles insa un lucru important, ca o cutie poate fi usor de ascuns vara si greu de gasit iarna.
  • Este un pic mai mult decat o simpla plimbare, dar merita.
  • Buncarele de pe Piciorul Mare - Lunca de Jos Buncar-ascunzis. In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel. Cu ajutorul gps-ului insa nu puteam sa ratez buncarul nr.
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
  • POI este abrevierea de la Point of Interest, adica Punct de Interes. In acest loc nu este inca ascunsa o geocutie, deci poti fi tu acela care ascunde una.
  • Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Felicitari antegasitorului meu si tuturor celor care iubesc padurea si acest joc.
  • Am gasit usor cutia, aflata in buna stare. Carnetelul fiind putin umed, iar pixul, la inceput, incapatanat.
  • Trafic intens, taximetristi parcati in apropiere, si doi nebuni care sar parapetii sa caute o cutiuta. Nimic neobisnuit, nu?
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau Intr-o zi de luni. Aceasta excursie a fost o idee brusca, colegul meu de drumetie nu a mai fost aici, astfel am ales Ceahlaul. In majoritatea cazurilor, urcam pe Ceahlau dinspre Izvorul Muntelui, azi insa am urcat din Durau.
  • Am fost la cascada Ciucas cu bicicleta. Este prima mea geocutie gasita fara GPS, numai dupa descriere.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Baltile Uila? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!