|
|
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.
|
| | |
|
|
| |
Cornetul Baltii Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cornetul Baltii - dupa inregistrare.
***
|
Cateva poze de pe Geotrekking.ro:Urs 2 Trecerea oprita pe pod Izbucul Ponor Malul lacului Dupa pietre Canionul Oratii 2
Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cornetul Baltii!
>>> Vizitati Cornetul Baltii si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!
|
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cornetul Baltii? (detalii dupa autentificare) Pestera Epuran la 5,8 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 6,4 km. Cornetul Babelor si Cerboanei la 6,8 km. Cheile Cosustei la 7,1 km. la 7,7 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna. Izvorul si stancariile de la Camana la 10,6 km. la 10,7 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei. Piatra Incalecata la 11,3 km. Pestera Isverna la 11,9 km. Cascada Roset la 13 km. Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 13,2 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene. la 13,3 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada. Cascada din Cheile Tasnei Muntii Mehedinti la 13,4 km. la 13,7 km. Varful Domogledul Mic la 14,1 km. la 14,1 km. Pestera Baluta la 14,2 km. la 14,3 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism. la 14,8 km. Crucea Alba la 14,9 km. la 15,1 km. Grota cu Aburi la 15,2 km. Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 15,5 km. Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania. Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 15,6 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina. la 15,7 km. la 15,8 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii. Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 15,9 km. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Podul lui Dumnezeu la 16,1 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin. la 16,1 km. la 16,4 km. Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna. Pestera lui Ion Barzoni la 16,6 km. la 16,8 km.
Valori naturale - Judetul Mehedinti * Detalii dupa autentificare.
|
Dupa autentificare
- Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
- Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
- Ultimele comentarii si obiective gasite
- Urmarire Cornetul Baltii
- Localizare pozitie pe harta
- Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
- Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
- Navigare pe teren in timp real!
|
|
Geoobiective
Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit! |
|
Comentarii
- Parcul Colina - Cluj Colina. Nu e un loc extraordinar de interesant, dar totusi multumim pentru cutie .S
- Ascunzisul se afla in amonte fata de cascada, de langa uriasele radacini despre care se vorbeste in indicatie. Putand sa avem o imagine a canalului cu marmite prin care curge Uzul, inainte de a forma cascada.
- Monumentul lui Gheorghe Donici - Stefan cel Mare Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis. Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului.
- In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.
- Cetatea Fergettyu - Aninoasa Cetatea Vartej. Am fost primul gasitor a geocutiei. Chiar daca din vechea cetate de pamant azi nu a mai ramas nici o urma.
- Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
- Biserica Reformata Ocna Sibiului Biserica Reformata - Ocna Sibiului. Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale. Parfumul medieval se simte atat in interior cat si in exterior.
- Ulmul din Capeni Ceea ce era afara, era si inauntru. Am inconjurat ulmul de cateva ori, cautand in toate cavitatile posibile. Copacul este plin cu vietati, furnici, muste si viespi.
- Pasul Sanc - Muntii Bretcului Inzapeziti pe Inzapezitul Mic. Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Planul era sa urcam pe Inzapezitul Mic, insa, bineinteles, muntele s-a dovedit a fi mult prea inzapezit pentru puterile noastre in aceasta perioada a anului.
- Varful Cozluc - Muntii Macinului Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura. Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
- Punga de protectie este putin deteriorata.
- Odata ajuns in sat, am inceput sa caut geocutia in clopotnita de la prima biserica. Apoi mi-am dat seama ca m-am grabit.
- Cascada Urlatoarea - Muntii Bucegi Cele mai accesibile si mai vizitate cascade. Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
- Am gasit aceasta cutie. In cutie nu mai este creion, pix.
- Care este pestera cu doua intrari gasita de tine? Deoarece Pestera La Adam are doar o singura intrare inalta de 8 m, chiar daca mai intra lumina pe ici-colo prin tavan.
- Dupa o urcare obositoare, am gasit cutia.
- Voi aveti un gps dedicat, sau folositi o tableta? Ori gps-ul dintr-un telefon destept?
- Am scos din cutie cartita calatoare. Bardocz1.
- Rapa Rosie Zona foarte interesanta. Am gasit cutia, multumesc.
- Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
- Am ajuns la fata locului dupa inserare. Am urcat pe trepte pana la capela, am facut cateva poze, dupa care am pornit in cautarea geocutiei la lumina frontalei.
- Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget Succes. Am gasit si aceasta geocutie.
Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cornetul Baltii? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta! |
|
|
|
| |
|