Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Cosustei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cheile Cosustei

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Cosustei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Huda lui Papara Pestera Huda lui Papara
Huda lui Papara
Crucea Inalta  floci
Crucea Inalta
Lac langa Manastirea Buciumeni manastirea buciumeni
Lac langa Manastirea Buciumeni
Scurgere pe perete Chediu Cheile Chediului
Scurgere pe perete
Monumentul imparatesei Sisi - 2 imparateasa sisi monument
Monumentul imparatesei Sisi - 2
Fortareata lui Mihai Fortareata Mihai
Fortareata lui Mihai

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Cosustei!

>>> Vizitati Cheile Cosustei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cerna-Varf, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,77 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Hornul Lacurilor Muntii Parang
Tunelul Ad Orientem Teregova Linia care se afla in apropierea Pasului Domasnea (Porta Orientalis, Poarta Orientala) la aproximativ 1,6 km nord-vest, a fost considerata principala legatura a lumii europene cu Orientul. Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Pasul Urdele Muntii Parang Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Cheile Nerei
Gasita in stare buna. Accesul a fost ceva mai dificil.
Cornetul Pocruiei
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Podul de la Megiureca Lacul Stanisoara Muntii Retezat
Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie.
Felicitari pentru gasirea geocutiei. Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister.
Cetatea Costesti
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic. Se afla la nord de satul Topesti, pe teritoriul orasului Tismana, in abruptul calcaros al dealului Gura Plaiului.
Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Rezervatia de zimbri Padurea Slivut Hateg Refacerea speciei zimbru in Romania a inceput in anul 1958, cand au fost aduse in padurea Slivut de langa Hateg, doua exemplare din Polonia.
Taul fara fund Pesteana Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic. Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte.
Crucea Alba Varful Oslea Romaneasca Muntii Godeanu
Turnul medieval Ruieni Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Poarta sarutului Poarta sarutului, Targu Jiu.
Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama Lacul Pietrele Muntii Retezat
Pestera Ponicova Dubova Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova. Se afla in Muntii Almajului, in masivul Ciucaru Mare, in partea de vest a adapostului natural de la Cuina Turcului, intre Moara Dracului si Proluca Turcului.
Biserica din Inelet Valea Cernei Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Taul Teliucului Teliucu Inferior Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Cracul Crucii
Taul Custura Mica Muntii Retezat Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cheile Balutei Cascadele Sucului Varful Custura Muntii Retezat Plaja Cetate
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Manastirea Lainici
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Cosustei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat.)Si eu mi-am pus aceasta problema, si m-am intrebat de ce oare nu adopta locomotiva cei care au organizat muzeul feroviar de alaturi.
  • Rapa Rosie Inca una. Intr-una din zilele de concediu, trecand din Fagaras spre Cluj, ne-am oprit la Sebes pentru o raita pe la Rapa Rosie. Rezervatie geologica si peisagistica, cu relief specific de siroire, Rapa Rosie ne-a primit cu mare caldura (la propriu) si ne-a colorat specific dupa-amiaza.
  • Cimitirul Eroilor Sovietici - Targu Mures Ascunzis bine ales. Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. Pe baza informatiei ajutatoare ascunzisul poate fi identificat chiar si fara gps.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Faina catarare.I
  • Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Am umblat mult in zona Magurei Codlei. De pilda, o intimplare din anii 1970-80.
  • In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere. Insa socoteala din targ nu se potriveste cu fanta obeliscului.
  • Capela catolica - Nazna Pe poarta mica. Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur. Chiar daca o lebada neagra a incercat sa protesteze din rasputeri :-).
  • Locuiesc in apropierea acestui ascunzis, asa ca mi-am permis sa fiu mai lejer. Prima data erau prea multi in jurul izvorului.
  • In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara. Asa cum este reamenajata, atrage foarte multi turisti si nu numai romani, ci din toate colturile lumii.
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Drum in stare buna. Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Baile Sarate - Sangeorgiu de Mures Inainte de concert. Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. In acest timp am trecut de mai multe ori pe aici, cautand un ascunzis bun pentru o geocutie.
  • Izvorul Piricske - Muntii Harghita Izvorul Piricske. Acest drum m-a intrigat de multa vreme. Acum i-am acordat mai mult timp si asa am descoperit si izvorul, si hotelul si partia de schi.
  • Felicitari pentru gasirea geocutiei. Daca vrei poti sa incarci pe pagina ascunzisului cateva fotografii din gramada de poze.
  • Biserica Neagra Brasov Cutiuta mica-mica. Am gasit nanocutia, si eu.
  • Babele de sub Varful Piatra Mare Ciuperci de piatra cu refugiu. Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra. Dar varful Pietrei Mari fiind atat de aproape, in apropiere cu o geocutie negasita inca de mine, am urcat si aici.
  • Podul Minciunilor Sibiu. Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
  • Am gasit-o. Era toata uda, probabil din cauza ca n-a fost ascunsa undeva trebuia ultima data.
  • Lacul Balea Multumesc. Multumesc pt ascunzis.
  • Casuta de pe muntele Cucu Puncte auxiliare. Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Am gasit si aceasta geocutie. Coordonatele sunt mai bune acuma, dar dupa mine geocutia se afla la sud-vest de izvorul Bilascu.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Cosustei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!