Pixel
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cheile Balutei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cheile Balutei..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cheile Balutei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In paragina totala Baile Nadas Tusnadu Nou
In paragina totala
Capela Sinislau - 2 capela sinislau luizi calugara
Capela Sinislau - 2
Cris Cris
Cris
Clopotnita din Lazarea Lazarea clopotnita
Clopotnita din Lazarea
Sub constructie Varful Cetatii Baile Tusnad
Sub constructie
Sezand pe scaunul Domnului Scaunul Domnului
Sezand pe scaunul Domnului

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cheile Balutei!

>>> Vizitati Cheile Balutei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Baluta, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,59 km distanta.
Ce atractii importante si populare sunt in apropierea obiectivului turistic Cheile Balutei?
(detalii dupa autentificare)
Biserica de lemn Sfantul Nicolae la 2 km. Biserica de lemn cu hramul Sfantul Nicolae este un obiectiv turistic religios de marca din Ponoarele, declarat monument istoric. Biserica din lemn de stejar a fost edificata in anul 1763, avand aspectul unei casute de lemn, cu pridvor sustinut de patru stalpi.
la 2,4 km. Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Podul lui Dumnezeu la 2,6 km. Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS. Peste acest pod trece soseaua ce leaga Baia de Arama cu municipiul Drobeta Turnu Severin.
Piatra Incalecata la 5,7 km.
la 6,4 km. Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cheile Cosustei la 7,1 km. Cornetul Vaii si Valea Manastirii Baia de Arama la 7,1 km. Cornetul Babelor si Cerboanei la 7,9 km. Castanul lui Tudor Vladimirescu Gornovita la 9,4 km. Pestera Isverna la 11,2 km. Cornetul Baltii la 14,1 km.
Poiana Beletina Muntii Mehedinti la 14,3 km. Poiana Beletina este cel mai mare, ca intindere (cca 1,5 km) dintre crovurile Muntilor Mehedinti, fiind si la extremitatea nordica a lantului de crovuri ce debuteaza la sud cu Plostina.
Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 16,2 km. Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
la 16,5 km. Triunghiul misterios din padure.
la 16,6 km. Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
Cheile Arsasca la 16,7 km. la 16,7 km.
la 17 km. Peretii calcarosi de la Izvorul Cosustei.
Cascadele Ramnuta Mare la 17,3 km. Comentariul tau nu are nici o valoare informationala. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. Piatra Puscata la 17,5 km. Scarita de lemn spre Scarisoara la 17,9 km. Pestera lui Ion Barzoni la 17,9 km.
la 18 km. Inelet este deja un destul de bine cunoscut sat de pe Valea Cernei, datorita scarilor de lemn montate pe geanturi (pereti de calcar) care faciliteaza accesul din vale pe dealul (Cracul Inelet) pe care se afla satul.
la 18,4 km. Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Aria protejata se afla intre raul Cerna si paraul Carbunelui, pe teritoriul administrativ al comunei Pades, satul Cerna-Sat, judetul Gorj. Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Biserica Scarisoara la 18,4 km.
Biserica din Inelet Valea Cernei la 18,4 km. Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
la 18,7 km. la 18,9 km.
la 19,4 km. Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate. In capatul lor amonte se afla o mica moara de apa, pana de curand functionala, langa care Tesna formeaza o mica dar spectaculoasa cascada.
Cascada din Cheile Tasnei Muntii Mehedinti la 19,5 km. Lacul Valea Mare Motru Sec la 19,8 km. Pestera Epuran la 19,8 km.
la 20,7 km. Cheile Corcoaia, desi lungi de doar 150 m, sunt o adevarata bijuterie peisagistica, rezultata din felul apate, dar nu singular (a se vedea, de exemplu, Cheile Carasului).
Cotul cu Aluni Tismana la 21 km. Cotul cu Aluni - Tismana.
Valori naturale - Judetul Mehedinti
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cheile Balutei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Mehedinti, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Biserica reformata - Bezid Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Am gasit si aceasta geocutie.
  • Sub Muntele Uroi Mount Urui. Venind dinspre Parcul Dendrologic din Simeria. Am avut ambitia, dupa un urcus usor, sa gasesc si aceasta cutie si am reusit.
  • Inca nu a inceput sezonul, zona campingului este goala. Am putut sa caut ascunzisul fara sa fiu deranjat, chiar daca nu a trebuit sa caut mult.
  • Acesta este primul ascunzis, pe care l-am gasit impruna cu mama. Daca pana acum acest joc a fost considerat de catre ea, ca unul neserios, experienta cautarii pe viu a fost una pozitiva.
  • Biserica Neagra Brasov Nu puteam sa ratam cutia. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Lacul Verde - Sovata Pastele romano-catolic. Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi. Inaintea cinei servite la pensiunea Fatanyeros, am cautat si geocutia ascunsa la capela catolica Iavardi.
  • Comparand fotografia cu poza ascunzisului gasit de mine, seamana, dar totusi parca nu e. Aceasta geocutie a fost gasita ultima data acum doi ani.
  • Lacul Filigeni - Obcina Laposului Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli. Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd.dddddd°).
  • Sunt al treilea an consecutiv pe varf si nu pot trece resemnat pe langa felul cum inteleg unii turisti sa-si marcheze trecerea. Crucea metalica care a aparut in 2014 a devenit loc de pelerinaj (icoane, lumanari si candele), s-au desfacut lespezi cu licheni pentru a construi vetre de foc se abandoneaza resturi menajere.
  • Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Felicitari pentru ascunzis. Este un loc foarte ingenios.
  • Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta.
  • Sfinxul si Babele - Muntii Bucegi Cu spatele la Babe. Venind dinspre Cabana Piatra Arsa am pornit GPS pe telefon, ca nu cumva sa trec si sa trebuiasca sa ma intorc. Aparatul mi-a aratat directia, dar a strambat din nas la cum arata muntele.
  • Cu toate ca am trecut de mai multe ori zilele astea prin pasul Casin, nu am oprit pana acum, sa gasesc geocutia ascunsa aici. Eram putin si grabit, si vroiam sa folosesc timpul ramas pana la inserare pentru ce era mai important drumetiile planuite.
  • Baile Dugas 2 - Danesti Geodomeniul furnicilor. Cand am ajuns la fata locului, prima data m-am plimbat putin in jurul bailor. Am gustat din apa care curge din izvorul aflat in apropierea intrarii bailor.
  • Desi mai fusesem pe stanca, tot iarna, am mai ajuns inca o data pe ea ieri. Acum cu gandul sa gasesc si geocutia.
  • Varful Bistriciorul Felicitari. Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Pe vremea acela inca nu aveam GPS si au trecut cativa ani pana mi-am cumparat una si am inceput sa ma joc.
  • Varful Harghita Madaras Fara coordonatele ascunzisului. Am ajuns pe varf venind de la Cetatea Racu. Dupa ce am trecut pe la Piatra Tabulata, plecati fiind din Siculeni.
  • Cu multe dificultati, dar am gasit pana la urma si aceasta geocutie.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cheile Balutei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!