Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Lacul Nistru

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Lacul Nistru..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Lacul Nistru - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

In drum spre Varful Cernegura pe Bahrin 2 Varful Cernegura
In drum spre Varful Cernegura pe Bahrin 2
Privire din lateral Targu Mures statuia arcasul
Privire din lateral
In fata turnului Turnul Falkenhayn turn Sibiu
In fata turnului
Sub zidurile cetatii Sighisoara turnul cositorarilor
Sub zidurile cetatii
Lalele-pestrite (Fritillaria meleagris) dugas danesti lalea pestrita
Lalele-pestrite (Fritillaria meleagris)
Faleza 23 Faleza 23 August trepte
Faleza 23

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Lacul Nistru!

>>> Vizitati Lacul Nistru si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Nistru, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,8 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Nistru: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cheile Babei Varful Tibles Muntii Tibles
Cetatea Ardud Cetatea Ardud, construita in 1481 de viitorul voievod al Transilvaniei Bartolomeu Dragffy, de plan poligonal cu bastioane de colt, a fost una dintre cele mai puternice fortarete seniorale din nordul Transilvaniei.
Mlastina Poiana Brazilor
Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta. Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens.
Biserica catolica Zalau Am ajuns la fata locului, seara, dupa ora sapte.
Castelul Banffy Rascruci Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Pasul Cavnic Am gasit geocutia.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Gradina Zmeilor Este un loc splendid. Am gasit foarte usor cutia. Am iesit la iarba verde la zmei si din intamplare in timp ce ne cataram din distractie pe stanci am dat din intamplare peste cutie.
Ruinele cetatii Bathory Simleu Silvaniei
Cimitirul Vesel Sapanta Cimitirul Vesel de la Sapanta. Cimitir cu epitafuri pictate de mana.
Izvoarele din Poiana Soarelui Stejarisul de balta Panic
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Saua Tarnita la cruce Muntii Rodnei
Pentru a urca pe dealul pe care se afla biserica avem mai multe posibilitati. A fost construita la inceputul secolului al XX-lea, pe locul unei biserici romano-catolice medievale.
Este singura constructie ramasa din satul depopulat Chighie in anii 1703-1711. Capela singuratica Kigye se afla intre Petresti si Carei.
Dealul Comorii Batarci Lacul Iezer
La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Castelul Banffy Bontida Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea. Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Cetatea Dabaca Rezervatia de stejar Bavna-Cogna Lucacesti
Tumul Pir La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Cadere in gol Strada Valea Visei Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Dealul Cetatii Mera Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu! Statuia Isus Mantuitorul din scola slovaca a satului Borumlaca, comuna Suplacu de Barcau. Copia celei mai mari statui ale lui Isus Cristos din lume, avand dimensiunile unui om, a fost realizata de catre invatatorul Rudolf Docolonansky in anul 1938.
Pestera Boiu Mare
Plop negru Ciocmani Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.

Lacul Nistru in limba maghiara - magyarul: Miszbanya tava

Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Lacul Nistru
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Poarta Schei Intr-o zi cu ploaie. Intr-o zi cu ploaie m-am plimbat prin Brasov, si am gasit si aceasta geocutie.
  • Nu, in august, nu. Am fost de vreo trei ori in Cheile Chediului, bujorii gasindu-i cand am fost pe la mijlocul lui mai.
  • Dealul Pivnitele Mari - Moacsa Nici o armata nu face cat un gps. Am inscris locatia de aici ca punct important al unui traseu si asa bogat in obiective. Dalnic - satul natal al lui Gheorghe Doja, bisericile din Moacsa, Rezervatia Reci.
  • Stanca Mesei Stanca Mesei. Am pornit de la Sovata, urmand drumul forestier de pe valea paraului Sebes. Ajungand la bariera din fata carierei de piatra, am urmat mai departe poteca marcata cu punct rosu.
  • Pestera de la Poarta Zmeilor Excursie de vara. Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Clipe de neuitat pe care pot recomanda la toata lumea.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor. Banuiesc ca ei sunt singura sursa devenit a locasului de cult.
  • Felicitari. N-am avut intentia sa amenajez un ascunzis dificil.
  • Pai, uite ca abia reusim sa le gasim pe-ale voastre. Care oricum, is puse in locuri foarte-foarte faine, locuri cheie.
  • Palatul Cantacuzino Banca Marie Thereze, Cascadele Vanturis. Pe pagina fiecarui ascunzis, pe partea dreapta, gasesti intr-o casuta separata locurile din apropiere, cu distantele aferente. In casuta de dedesubt geocutiile negasite inca de tine, tot din apropiere.
  • Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. De aici ne-am continuat drumul pe doua roti.
  • Izvorul Recea Excursie frumoasa. Dupa o frumoasa excursie, am gasit geocutiuta.
  • Tu ai gasit geocutia ascunsa in parcul dendrologic din Simeria? Eu din pacate nu :-(.
  • Biserica reformata - Bezid Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Lacul Poiana Uzului Un ascunzis de exceptie. Fara a da mai multe amanunte despre locatia ascunzisului - dacat a facut-o cel care a ales-o - nu putem trece cu vederea frumusetea locului. A fost o surpriza de exceptie pentru care multumim trekkingklubului.
  • Stanca Cucului de la Bogata Povestea pitonului. Ofer acest raspuns ca observatie generala, pentru ca ar putea fi de folos si altora. Initial am vrut sa ascund cutia sub Piatra cu Piton.
  • Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
  • Au ajuns. Dar sunt aprobate manual, pentru verificarea corectitudinii coordonatelor.
  • Am gasit geocutia intr-o stare critica. Înauntru era umed peste tot.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Ruinele Bisericii Veres Intre Valea Crisului si Calnic. Asa numita Ruinele Bisericii Veres se afla in perimetrul satului Calnic, apartinand comunei Valea Crisului. Despre istoria numitei si Capela de localnici, putem spune ca a disparut in timp.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Lacul Nistru? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 24 zile!