Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cascada Cailor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cascada Cailor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Cailor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Coborare de pe varf spre sud highes tulghes
Coborare de pe varf spre sud
Ziduri Cetatea Feldioara
Ziduri
3392 Valea Viilor Wurmloch
3392
Lac de agrement izvor Trotus
Lac de agrement
Biserica Lipova manastire
Biserica
Zid zid cetatea Ciceu
Zid

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Cailor!

>>> Vizitati Cascada Cailor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Sesuri, cea mai apropiata localitate, care se afla la 12,1 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Coloanele de la Limpedea
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures Zona din apropierea paraului Agris este una cu umiditate ridicata in perioada ianuarie-mai si septembrie-decembrie. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Mesteacanul pitic Borsec Borsecul este zona cea mai sudica unde se mai gaseste. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Pe partea de sus a uneia dintre stanci, putem vedea o protuberanta, o parte din stanca care iese din relief, asemanatoare cu un cap de om. Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Baltile Uila Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Ulita copilariei Toplita Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Varful Comarnicele Muntii Tibles Poiana cu narcise Sesul Mogosenilor
Pestera Zmeului Androneasa Cautat, dar din pacate nu am gasit cutia.
Varful Cica Mica Muntii Calimani Lacul Iezer Gorunul secular Padurea Craiasa
Are mai multe usi, ferestre, balcoane si turnulete - constructia este clar o carpeala, dar totusi una atractiva, cu putina fantezie am putea sa-i zicem castel. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Saua Ciobanilor Muntii Rarau Izvorul Mihaiesei Muntii Rodnei Biserica evanghelica Posmus
Grota Ursilor Borsec Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci. La sosire, ajungem la o poarta din stanca - cele doua stanci printre care s-a format poarta, poarta numele de Szechenyi si Teleki.
Casoaia lui Ladas Androneasa De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Era o excursie foarte interesanta noaptea. M-am apropiat de ascunzis dinspre Beica de Sus.
Cetatuia Ideciu de Jos
Cetatea Bufnitei Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Saua Diecilor Muntii Suhard Piatra Borcuta Padurea de ses Orheiu Bistritei Lacul din spatele castelului Teleki Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu Lacul Lighet Targu Lapus
Mlastina Iezerul Mare Muntii Ignis Mlastina Iezerul Mare, sau Tinovul Harnicestilor.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Cornu Nedeii Ciungii Balasanii
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Izvorul din Poiana Botizei Piatra Runcului Saua de sub Golgota Rodnei
Baia O-saros Borsec Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50. Astfel orasul a facut un prim pas spre redobandirea statutului de statiune balneoclimaterica.
Codrul secular de la Slatioara
Valori naturale - Judetul Maramures
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Cailor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Maramures, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis. Nu mai putin de 4 cautatori de geocomori au gasit cutia de la Trei Caldari.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos Felicitari organizatorilor. Am gasit acest ascunzis din intamplare. Ne-am trecut in carnetel si am lasat in cutie o cruciulita sfintita de culoare violet.
  • Valea Uzului Atractie turistica. Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Turnul cu ceas - Sighisoara Un ascunzis si un loc deosebit. A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Totusi, momentul era potrivit pentru a cauta geocutii, fiind in timpul saptamanii si aproape de sfarsitul zilei.
  • Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Suhardul Mic Precizari suplimentare. Din comentariu inteleg ca ati coborit la baza Suhardului Mic. Ori, geocutia este ascunsa sus, putin mai jos de varf.
  • Varful Papusa A doua. A doua geocutie gasita.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic. Pe frontispiciul ei apare inscris anul 1833.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Pestera Sugau - Muntii Giurgeu Recomand. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu.
  • Cavitatile de langa Satu Mare Kolik. Am gasit geocutia ascunsa langa cavitatea Kolik, satul Satu Mare.
  • A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Noua scara de acces pe varful Toaca a fost inaugurata in 2018, de atunci nu am mai fost nici eu aici, astfel incat am ales ca prima tura de munte a anului, Ceahlaul.
  • Baile Sarate - Cristuru Secuiesc Baile sarate, o experienta deosebita. In drumul meu spre casa, dinspre Sibiu, a plouat continuu. Ajungand insa la Cristuru Secuiesc, a iesit soarele.
  • Izvoarele Apor si Mikes 2 - Baile Tusnad Izvoare cu ape minerale. La o plimbare de dupa-amiaza, iarna, am cautat aceste izvoare, venind dinspre hotelul Ciucas. Desi pe indicatoare scria ca vor fi cele cu nr 2, 3 si 4, am gasit functional doar pe Apor.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Concretiuni de Feleac Vreme buna de toamna, peisaj frumos. Cred ca distanta de 35 m de la concretiunea mare este exagerata. Sunt circa 20 m.
  • Biserica reformata - Bezid Supravegheat de un vecin. Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. Nu stiu insa care este modalitatea de a vizita si interiorul bisericii.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Cailor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 21 zile!