Localitatea Pavalari (judetul Vrancea) Resedinta: Spulber.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pavalari, judetul Vrancea

Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 31,97 km
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.
Cascada Caraslau Cascada Caraslau la 45,86 km
Cascaduta, in doua trepte, avand in total vreo 5 m, reprezinta modul aparte in care paraul Caraslau se varsa in raul Oituz. Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc - Eram in drum spre casa.
Chilia lui Dionisie Nucu la 39,91 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Cimitirul german de la Tisita Cimitirul german de la Tisita la 39,57 km
Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru la 14,75 km
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului. Circa 30 km est de Focsani.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 17,73 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 49,54 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 22,54 km
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa. Face parte dintr-un aliniament de strate redresate la verticala.
Pestera Kolik Pestera Kolik Ojdula la 37,76 km
Sub numele de Pestera de la Ojdula, cavitatea apare consemnata in Harta Regiunilor Carstice din Romania (Traian Orghidan si colab. , 1965) si apoi in Cadastrul Pesterilor din Romania (Cristian Goran, 1982), unde se specifica drept roca de cantonament, aglomeratele vulcanice - aspect fals - si fara alte caracteristici de localizare sau morfometrice.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 27,81 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 22,51 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 27,2 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune. Este unic in lume, deoarece este un lac cu apa dulce, care este asezat pe un munte de sare.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului la 36,46 km
Pasul Sanc (cunoscut si ca Ojdula) - 1000 m - se afla pe culmea principala a Carpatilor Orientali, pe cumpana de ape dintre zona de izvoare ale Oituzului si ale paraului Ojdula. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Statuia generalului Suvorov Statuia generalului Suvorov Dragosloveni la 39,69 km
Impresionanta statuie a generalului rus Alexandr Suvorov (1729-1800), care nu a pierdut nici o batalie, se afla amplasata in cuprinsul satului Dragosloveni (Dumbraveni/VN), la marginea DN 2, Bucuresti-Suceava, la 22 km de Ramnicu Sarat si 20 de Focsani. Istoria - Desi spusa cu jumatate de gura, se pare ca impartasim multe cu armata rusa.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 19,89 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 36,47 km
Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis. Spre sud avem o panorama spre varfurile Inzapezitul Mic, Neagu, si Musat.
Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare Poiana cu belvedere de sub Inzapezitul Mare la 34,06 km
Inzapezitul Mare (1443 m) este unul dintre varfurile importante de pe culmea morfologica a Carpatilor de Curbura. Reprezinta un reper esential pentru a nu iesi de pe aceasta culme in cazul parcurgerii ei de la nord la sud.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 40,54 km
Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 33,8 km
Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal. Sub numele de Culmea Lepsa descriem segmentul cuprins intre Pasul Musat si Pasul Stanisoara.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata la 46,92 km
Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta la 40,67 km
Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Planul inclinat Planul inclinat la 35,92 km
Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. Cele doua retele de cale ferata, separate de o diferenta de nivel de 327 m, au fost conectate cu ajutorul planului inclinat lung de 1236 m.
Castrul roman Angustia Castrul roman Angustia Bretcu la 45,19 km
Printre polisurile Daciei, consemnate in celebra Geografie a lui Ptolemeu, este inscris si Angustia, identificat ca fiind castrul roman ale carui urmee au fost descoperite la Bretcu. Geocutie noua intr-o alta salcie - Nu am citit atent descrierea, si am ajuns la coltul de sud-vest al castrului pe un drum de pamant, care porneste de la iesirea localitatii.
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 31,92 km
Podul suspendat de la Comandau.
Biserica din Lunga Biserica din Lunga la 47,8 km
Satul Lunga - tinand de Tg. Secuiesc - este lungit de-a lungul DN 11 cale de 2,5 km.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos la 20,48 km
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 14,18 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia. Satul Valea Milcovului cca 35 km de Focsani.
Varful Observatorul lui Averescu Varful Observatorul lui Averescu la 38,49 km
Vorbim despre un mic varf al Subcarpatilor Vrancei (Platforma Zabrauti) de 699 m, unde, in timpul bataliilor purtate in zona in timpul Primului Razboi Mondial (1917), isi avea instalat un punct de observare a frontului, maresalul Alexandru Averescu.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 21,63 km
Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Poteca strabate Cheile Tisitei in drum spre o zona foarte putin vizitata a Muntilor Vrancei.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 37,05 km
Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Cetatea este formata dintr-o acropola si mai multe terase, toate inconjurate de ziduri de piatra.
Mausoleul de la Marasti Mausoleul de la Marasti la 33,64 km
Mausoleul se afla in capatul nordic al satului Marasti (comuna Racoasa), accesibil pe un drum comunal asfaltat ce pleaca din soseaua judeteana (asfaltata) ce leaga Tișita (de pe DN 2 - Bucuresti-Suceava) de Panciu si Soveja.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 44,27 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Turia Cetatea Turia. Locul si urmele Cetatii Turia Ursus carpaticus - S Pai, ai doua posibilitati - 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri.
Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Capela catolica Sfanta Fecioara Maria Turia. Capela romano-catolica cu numele Sfantei Fecioare Maria a fost construita in anul 1831 de catre baronul Apor Lazar (1784-1868). Sub capela se gaseste cavoul familiei Apor.
Rezervatia Valea Iadului Rezervatia Valea Iadului Turia. Valea Iadului este un afluent al paraului Turia, confluenta lor formandu-se la 1 km vest de satul Turia. Gradina Herko de pe Valea Iadului - Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica? Denumirea am mai intalnit-o doar in descrierea unui traseu in trecere pe aici, descris in revista de turism Gyopar/Floarea de Colti). Dupa ce aproape ca am uitat sa caut si aceasta geocutie - Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie. Chiar la iesirea din sat insa (cu 1 km inainte de confluenta pomenita), un drum forestier pleaca din soseaua ce duce la Balvanyos, spre stanga, pe Valera Iadului.
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Piatra cu Palarie Piatra cu Palarie Piatra Soimului Oituz. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca de-a coasta, pe sub impresionantul brau de piatra al dealului, din care se evidentiaza o stanca uriasa. Jos palaria pentru Piatra cu Palarie - Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie.
Lacul Padureni Lacul Padureni. Lacul Padureni este cel mai mare lac de acumulare din judetul Covasna. Am gasit mama geocutiilor - Cu gps nu e o problema gasirea geocutiei. A fost creat in anii 1980 prin diguirea apelor paraielor din Muntii Bodoc.
Buncarul cu stalactite Buncarul cu stalactite Dealul Beleu. Pe culmea dintre paraurile Casin si Beleu se afla segmentul din Casin din linia de aparare Arpad, cu un sir de cazemate aparate de soldatii vanatori de frontiera, secui. Scopul construirii buncarelor a fost, sa impiedice inamicul sa ajunga in Ciuc.
Varful Ascutit Cernatu de Sus. Varful Ascutit (Hegyes) este un promontoriu dintre doua vai inguste, care se afla la nord-vest de localitatea Cernatu de Sus.
Spitalul de neuropsihiatrie Spitalul de neuropsihiatrie Targu Secuiesc. Fostul Azil de Batrani, azi Spitalul de neuropsihiatrie din Targu Secuiesc, se afla pe strada Garii la numarul 35. Cladirea a fost construita in anul 1897.
Capela Sfantul Stefan Capela Sfantul Stefan Dealul Perko. Dealul Perko - in traducere romaneasca, Piatra Judecatii - are, probabil, o atare straveche semnificatie. Unde dai si unde crapa - Citind informatiile de pe site, inainte de a pleca pe teren, pentru a cauta cutia de pe Dealul Perko, am constatat cu oarecare surprindere ca era ultimul ascunzis publicat. Capela de pe el are o vechime necunoscuta, cunoscandu-se doar anii unor reconstructructii sau adaosuri, secolul XVII, XVIII-lea.
Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna Gurile vechilor mine de sare de la Targu Ocna. La Targu Ocna, de sub dealul numit Fetele Targului (versantul vestic, dinspre paraul Valcele), se extrage sarea de prin secolul XIV (documentat). Sare versus frigider - Cum metodele de conservare au evoluat, sarea nu mai are mare cautare, decat pentru industrie sau iarna la drumuri. Surpriza din ascunzis - Dupa excursia de pe dealul Cosna, mi-a ramas doar putin timp pana la inserare. Initial, pur si simplu se sapau gropi (sarea aflandu-se si la adancimi mici).
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902. Se afla pe strada Garii numarul 24.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Muncei - Atractii turistice Tataraseni Localitati apropiate: Sahastru la 1,27 km, Nereju Mic la 3,72 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.