Localitatea Neculele (judetul Vrancea) Resedinta: Vintileasca.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Neculele, judetul Vrancea

Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana
Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Mausoleul si Muzeul Mausoleul si Muzeul Soveja
In satul Dragosloveni al comunei Soveja se ridica sobru si masiv in infatisare, covarsitor prin numarul destinelor care s-au implinit aici intr-o odihna vesnica.
Izvorul de sub drum Burca
In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula
Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Planul inclinat Planul inclinat
Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor
Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Izvorul din Cherul Mociarului Izvorul din Cherul Mociarului Tulnici
Izvor apa potabila pe drumul national DN 2D, intre Lepsa si Tulnici, la gura vailor Valea Cherul Mociarului si Valea Paltinului.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Chilia lui Dionisie Nucu
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau
Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane
Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru
Rezervatia se suprapune peste zona de confluenta a Milcovului cu afluentul sau Reghiu, in perimetrul localitatilor Sindrilari, Reghiu, Valea Milcovului.
Poiana Butuci Poiana Butuci Muntii Vrancei
Poiana Butuci este un punct important de pe culmea inalta a Muntilor Vrancei.
Pasul Sanc Pasul Sanc Muntii Bretcului
Inzapeziti pe Inzapezitul Mic - Am gasit cutia intr-o dimineata cetoasa de ianuarie. Cutiuta distrusa cu continut umed - Dupa ce am pierdut timpul cu restul geoobiectivelor din zona, am ajuns aici dupa inserare. Curatenie si recuperare - Cu ocazia unui traseu in zona, am verificat ascunzisul, cutia pusa de noi cu ceva ani in urma aratand jalmic (aflaseram, de altfel, de la Peter de starea cutiei).
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Chiojdu Chiojdu
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Pesterile in sare Pesterile in sare
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Varful Zarna Varful Zarna Muntii Vrancei
Din ceea ce, indeobste, este cunoscuta ca fiind culmea principala a muntilor Vrancei - Lacauti - Musat -, se despribnde un puternic si (cel mai) lung picior, ce ajunge pana in Depresiunea Targu Secuiesc: Zarna.
Magura Odobesti Magura Odobesti
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Stramtura de la Jitia de Jos Stramtura de la Jitia de Jos
La Jitia de Jos Ramnicul Sarat a trebuit sa strapunga un aliniament de strate redresate la verticala.
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei
Am reasezat cutia - M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite. Cheile Tisitei - fotoreportaj - Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. Cea mai de succes cutie - Cred ca e cea mai de succes cutie din cate am vazut.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existĂŁ o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet
Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor
Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
[ Sus ↑ ]
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii. Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Casa Wertan Casa Wertan Targu Secuiesc. Casa Wertan din Targu Secuiesc a fost construita in anul 1902.
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Estelnic. Primul ascunzis chiar ca a fost temporar - In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian.
Biserica catolica Biserica catolica Petriceni Sanzieni. Cautand la lumina frontalei - Eram in drum spre casa, nu mai aveam mult timp pana la inserare, dar nu puteam sa trec pe langa cele doua ascunzisuri noi de la Petriceni si Valea Seaca.
Monumentul imparatesei Sisi Monumentul imparatesei Sisi. In prima serpentina a drumului national ce coboara de pe Dl.
Biserica fortificata Ghelinta Biserica fortificata Ghelinta. Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245.
Varful Cosna Varful Cosna Plaiurile Nemirei. Fara priveliste, dar cu transee - De la monument am facut o mica plimbare spre varful care se afla la doar 500 m.
Santul cetatii Moacsa. Toponimia Santul cetatii - Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Semnele de intrebare se inmultesc - Multumim pentru raspuns. Várhányásnak - Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás.
Asezarea geto-dacica de la Poiana Asezarea geto-dacica de la Poiana. Asezarea geto-dacica de la Poiana este localizata pe un promontoriu al malului stang al Siretului ce domina de la o inaltime relativa de 200 m oglinda lacului de acumulare Calimanesti.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Ruinele castelului Tarnoczy Ruinele castelului Tarnoczy Sanzieni. Se vorbeste despre existenta unui castel la Sanzieni ca fiind datat din epoca feudala timpurie, mai precis, din prima jumatate a secolul XV.
Cetatea Fergettyu Cetatea Fergettyu Aninoasa. Cetatea Vartej - Am fost primul gasitor a geocutiei. Plimbare de iarna - Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Fortareata de piatra Fortareata de piatra Piatra Soimului Oituz. Am cucerit fortareata - Inca un obiectiv interesant de pe Piatra Soimului pe care il stiam de mult.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Fantana din mijlocul drumului Fantana din mijlocul drumului Nicoresti. Pe strada Mihai Viteazul din Nicoresti, la aproximativ 150 m vest de drumul principal al localitatii, strada Stefan cel Mare, gasim o interesanta fantana, cu apa nepotabila, chiar in mijlocul drumului.
Biserica catolica Biserica catolica Valea Seaca Sanzieni. Cautand o capela, am gasit un cavou - Era deja intuneric bezna cand am ajuns in Valea Seaca.
Crucea Ciobanului Crucea Ciobanului Poiana Sarata. Este vorba despre trei fragmente ce au format candva o cruce, piciorul, ramas inca implantat in locul initial, un soclu natural de gresie, si cele doua parti laterale, gasite alaturi de picior.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.