Localitatea Dealu Cucului (judetul Vrancea) Resedinta: Poiana Cristei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dealu Cucului, judetul Vrancea

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Monumentul Ecaterinei Teodoroiu Straoane la 32,06 km
Straoane ste o comuna situata pe DN 2L, Tisita-Panciu-Soveja, la cca 15 km de Tisita. Pietrele din monument - In drum spre Soveja ne-am oprit si la acest ascunzis foarte accesibil la prima vedere.
Focul Viu Focul Viu Andreiasu de Jos la 15,23 km
Focurile Vii reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale, nu foarte multe in tara noastra, cele despre care stim noi fiind concentrate in Subcarpatii Vrancei.
Poarta Dracilor Poarta Dracilor Valea Milcovului la 16,1 km
Poarta Dracilor face parte din Rezervatia geologica Reghiu-Scruntaru, aflandu-se la limita sudica a acesteia.
Fantanile cu cumpana Paunesti la 40,9 km
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana.
Cascada Putnei Cascada Putnei la 41,91 km
Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare. Prima cutie geotrekking gasita de noi - Am gasit cutia ieri impreuna cu fiul meu, Rares.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 37,77 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti la 3,01 km
Manastirea Dalhauti a fost, pe la mijlocul secolului XIX, frecventata de protipendada focsaneana, doi reprezentanti ai ei, ctitorind si o biserica, acum o ruina.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 23,29 km
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Fosta Manastire Mera Fosta Manastire Mera la 11,54 km
Mera este singura manastire ctitorita de familia domnitoare a Cantemirestilor, fiind construita de Antioh Cantemir, fratele mai cunoscutului Dimitrie Cantemir, si menita a deveni necropola domneasca a familiei.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 36,18 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Biserica de lemn de la Odobasca Biserica de lemn de la Odobasca Cotesti la 5,81 km
In catunul Odobasca, al satului Cotesti, existã o veche biserica de lemn, ridicata, conform traditiei, in 1471.
Casa Babei Vrancioaia Casa Babei Vrancioaia Barsesti la 33,99 km
Conform legendei care circula in tinut, numele ar veni de la Tudora Vrancioaia, batrana care ar fi gazduit, ospatat si incurajat in casa ei pe domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 34,2 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 25,49 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Varful Goru Varful Goru Muntii Vrancei la 46,8 km
Varful Goru, cu cei 1785 m ai sai, este cel mai inalt pisc al Muntilor Vrancei, fiind secondat de mai cunoscutul Varful Lacauti (1776 m).
Groapa cu pini Coza Tulnici la 37,77 km
Groapa cu pini este o arie protejata, care se afla in satul Coza, comuna Tulnici, si este inclusa in Parcul Natural Putna - Vrancea.
Piatra Matei Piatra Matei Jitia la 22,82 km
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Stramtura Cozei Stramtura Cozei la 37,26 km
La Stramtura este numele popular al unei mici porti formata de versantii Cozei, afluent al Putnei, ceva mai apropiati decat de-a lungul restului vaii.
Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni la 46,16 km
Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici.
Lacul cu Ciuciur Lacul cu Ciuciur Recea Bisoca la 27,65 km
Lacul cu Ciuciur se afla la marginea nord-vestica a satului Recea al comunei Bisoca, aparand pe unele harti si cu numele Moldoveanului.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 35,95 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita la 11,17 km
O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 23,8 km
Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Piatra Rosie Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei la 35,38 km
Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 20,55 km
Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Cimitirul german de la Tisita Cimitirul german de la Tisita la 24,47 km
Tisita, sat apartinator Marasestiului, este cunoscut, mai degraba, prin intersectia cu sens giratoriu de pe DN 2, Bucuresti-Suceava. Park and grab - N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 42,26 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Stanca Gurguiata Stanca Gurguiata Muntii Vrancei la 41,92 km
Unul dintre muntii Vrancei, relativ accesibil privirii dintr-o zona relativ circulata - perimetrul Cheilor Tisitei -, este Coza.
Cimitirul de onoare Bordesti Cimitirul de onoare Bordesti la 13,99 km
Este cunoscut ca cimitirul ostasilor romani si germani.
Lacul Tutovanului Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare la 34,11 km
Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei.
Tunelul Mare din Cheile Tisitei Tunelul Mare din Cheile Tisitei la 43,27 km
Tunelul Mare este punctul terminus al segmentului cel mai frecventat din traseul turistic amenajat, ce porneste din localitatea Lepsa. Care versant? - Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei. Versantul in cauza - E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine.
Magura Odobesti Magura Odobesti la 20,76 km
Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Lacul Ograzii Lacul Ograzii la 24,96 km
Este un frumos lac, datorita marii poieni care il inconjoara sub forma unei polii si aflata sub dealurile Sindrila (est) si Piatra Ograzii (vest).
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni la 47,08 km
Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Dunele de nisip Hanu Conachi la 46,98 km
Dunele de nisip de la Hanu Conachi
[ Sus ↑ ]
Grunjul de la Manzalesti
Grunjul de la Manzalesti la 34,17 km
Grunjul de la Manzalesti este alcatuit din tuf dacitic, care provine din cenusa vulcanica. Se afla in centrul comunei Manzalesti, judetul Buzau, la confluenta paraurilor Slanic si Jgheab.
Muntele de sare de la Lopatari
Muntele de sare de la Lopatari la 36,51 km
Gaterul vechi de la Gyula la 53,57 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Madona si Bestia Madona si Bestia Dealul Piatra Soimului Oituz la 67,4 km. Pe deal sunt numeroase fenomene de acest gen, ce merita vazute.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 56,34 km. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Lepsa Varful Lepsa Muntii Vrancei la 55,66 km. Culmea Musat-Lepsa-Stanisoara-Clabuc-Zboina Neagra reprezinta una dintre unitatile structurale majore ale Muntilor Vrancei, continuand spre nord, culmeaprincipala a acestora, Musat-Lacauti-Goru. Varful Lepsa e sub el! - Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant. A doua vizita - A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 56,12 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial. Lipsa creion - Rog pe primul geotrekkist care ajunge la acest ascunzis, sa completeze geocutia cu un creionas, nu mai lung de 8 cm.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Pasul Oituz la 65,02 km. Cetatea Rákóczy este o fortificatie in stare de ruina, monument istoric de importanta nationala, aflata in apropierea Pasului Oituz, intrarea dinspre Moldova. Cetatea Rakoczi de la Oituz/Bretcu - Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Pasul Oituz - Am gasit cutia cu capacul fisurat si apa in ea. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - Trecand prin zona, si stiind ca geocutia este deteriorata, am oprit sa verificam cutia.
Dealul Pilisca Dealul Pilisca Ojdula la 61,78 km. Dealul Pilisca se afla la est de Ojdula, langa drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc si Focsani.
Varful Oituz-Izvor Varful Oituz-Izvor la 59,65 km. Varful Oituz-Izvor se afla in apropierea, si la nord de drumul national 2D care leaga Targu Secuiesc de Focsani. Canina - Confirm prezenta stanelor si a cainilor aferenti in zona, din cauza carora nu m-am putut apropia de ascunzis.
Pasul Musat Pasul Musat la 56,47 km. Pasul Musat - 1157 m - este situat pe culmea Musat-Lepsa, la baza primului varf.
Cascada Lesuntu Mare la 62,48 km. Cascada Lesuntul Mare
Chilia lui Dionisie Nucu la 51,42 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Planul inclinat Planul inclinat la 61,13 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Pe culme Pe culme Piatra Soimului Oituz la 67,4 km. Cautand Piatra cu palarie de pe Piatra Soimului, am ajuns la un moment dat pe culme. Culmea Pietrei Soimului are si o surpriza - Nu mai ajunsesem pe micul platou al Dealului Piatra Soimului de foarte multi ani.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 65,07 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Iazul Negoiesti Iazul Negoiesti Stefan cel Mare la 60,88 km. Negoiesti este satul de resedinta al comunei Stefan cel Mare, avand casele de-a lungul DN 11A, Onesti - Adjud, la cca 10 km de Onesti. Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare - Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Un alt drum de acces la iaz - Venind dinspre Onesti, am ratat intersectia recomandata in descriere.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.