Localitatea Zgura (judetul Vaslui) Resedinta: Oltenesti.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 31,06 km
Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Trovantii de la Viisoara - BerzuntiTrovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani.
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Biserica din Largaseni. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Manastirea Sfanta Olga. Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Manastirea Poglet. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Biserica de lemn Recea Gaiceana. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Belvedere Repedea Iasi. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.