Localitatea Poienesti (judetul Vaslui) Resedinta: Poienesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienesti, judetul Vaslui

Picturi murale Picturi murale Bacau la 47,35 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Cetatea dacica Racatau Cetatea dacica Racatau la 47,92 km
Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 15,38 km
Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Podul Verde Barlad la 43,42 km
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Varful Dorosan Varful Dorosan la 21,1 km
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Conacul Apostoleanu Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 24,23 km
Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet la 43,97 km
Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 23,28 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Manastirea Sfanta Olga Manastirea Sfanta Olga la 21,17 km
Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Podul Doamnei Chitcani la 27,69 km
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 38,52 km
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 26,74 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova la 29,55 km
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
[ Sus ↑ ]
Schitul Sfantul Alexie Schitul Sfantul Alexie Dragusani. Ctitoria este de data recenta, 2016. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Biserica din Serbanesti Biserica din Serbanesti. Este biserica satului Serbanesti, comuna Corbita.
Manastirea Buciumeni Manastirea Buciumeni. Manastirea tine, administrativ vorbind, de comuna Buciumeni, de care se leaga cateva personalitati cunoscute, nascute aici. Smaranda Braescu - prima femeie-parasutist din Romania - si Natalia Negru, scriitoare, sotia poetilor St O Iosif si Dimitrie Anghel.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi. Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Lacul Andreoaie Lacul Andreoaie Boistea. Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Biserica veche din Dragusani Biserica veche din Dragusani. Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Tiki Village Iasi. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Podul lui Stefan cel Mare Podul lui Stefan cel Mare. Podul de peste paraul Garbovana de la Negoiesti, comuna Stefan cel Mare, cunoscut si ca fiind de la Borzesti ori de la Caiuti, este atribuit, prin traditie, domnitorului Stefan cel Mare, cum sunt alte 5 de pe teritoriul Moldovei; dar pentru niciunul nu exista vreun document care sa confirme traditia. Cutie noua la Podul lui Stefan cel Mare - Locatia stabilita tine cont de o hotarare recenta a Consiliului Comunal Stefan cel Mare de a considera monumentul istoric obiectiv turistic (sic). Doua obiective imbinate - Ascunzisul imbina cele 2 obiective, podul si monumentul.
Monumentul lui Gheorghe Donici Monumentul lui Gheorghe Donici Stefan cel Mare. Gheorghe Donici (1849-1916) este un erou cu totul aparte, mort in lupta, in Primul Razboi Mondial, ca voluntar, la varsta de 67 de ani. Nu era sa fie - Am vrut sa caut zece ascunzisuri in aceasta zi. Eroul Gheorghe Donici are un nou ascunzis - Cum ascunzisul initial nu a rezistat si nici sanse de a fi reabilitat nu am intrevazut, am hotarat schimbarea locatiei, adaugand si un plus de interes obiectivului. Luptase, tot ca voluntar, si in Razboiul de Independenta din 1877-1878.
Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru Ploscuteni. Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII. Interesanta si prin prezenta unei populatii majoritar, 95 la suta, catolica intr-o zona eminamente ortodoxa.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Cauesti - Atractii turistice Fundeni Localitati apropiate: Oprisita la 2,43 km, Frasinu la 2,61 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.