Localitatea Moreni (judetul Vaslui) Resedinta: Deleni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Moreni, judetul Vaslui

Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Conacul Apostoleanu Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Biserica Faghieni Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Varful Dorosan Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Manastirea Lipova In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Biserica din Largaseni Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Manastirea Plopana Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Manastirea Sfanta Olga Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei.
Biserica de lemn Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric.
[ Sus ↑ ]
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Varful Mosului Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Varful Hegesca Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Capela Sinislau Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Lacul Andreoaie Lacul este unul natural, format in urma unei mari alunecari de teren intr-o alveola larga, formata in spatele limbii de alunecare, fenomen produs pe fata sudica a Platformei Pancesti - ce reprezinta jumatatea sud-estica a Culmii Pietricica. Lacul Andreoaie - Boistea - Cu GPS cautarea e simpla. In plus despre Lacul Andreoaie si nu numai - In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Cutie noua la Lacul Andreoaie - În trecere pe la lac am constatat devalizarea ascunzisului si disparitia geocutiei.
Manastirea Poglet Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu.
Manastirea Sihastru Ploscuteni este o localitate cu oarecare istorie, atestare secolul XVIII.
Schitul Sfantul Alexie Ctitoria este de data recenta, 2016.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Picturi murale In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Biserica de lemn din satul Buchila Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Capela Ghert Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Biserica veche din Dragusani Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani.
Cetatea dacica Racatau Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Altarul de pe paraul Bahna Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.