Localitatea Pietrisu (judetul Valcea) Resedinta: Baile Olanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pietrisu, judetul Valcea

Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 12,53 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Pestera Iedului Baia de Fier la 37,19 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Varful Cozia Varful Cozia la 14,1 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 47,49 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 14,23 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 9,94 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Piramidele de la Slatioara Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 9,36 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Pasul Urdele Muntii Parang la 46,6 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 33,39 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 45,15 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 9,05 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 35,13 km
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 10,37 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Rapa Evantai la 16,72 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 45,35 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Transalpina Transalpina la 46,63 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 48,73 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 20,95 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 40,99 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 35,18 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 4,41 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
[ Sus ↑ ]
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 9,95 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 14,1 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 54,31 km. Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Casolt Casolt la 62,09 km. Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 56,43 km. Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 53,44 km. De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 54,19 km. La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 65,82 km. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Lacul Verde Lacul Verde Muntii Parang la 56,08 km. Lacul Verde, cu o suprafata de 0,62 hectare, se afla la est - nord-est de varful Stoienita.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 54,54 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.