Localitatea Corbu (judetul Valcea) Resedinta: Brezoi.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Corbu, judetul Valcea

Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 49,69 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 30,46 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 13,23 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 49,8 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 49,73 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 16,68 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 34,33 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 33,3 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 41,79 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 46,58 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 14,44 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 17,41 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 41,94 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang la 47,89 km
Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Rosen Garten Rosen Garten la 36,8 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Canionul Valea lui Stan Canionul Valea lui Stan la 26,4 km
Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 29,1 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 9,41 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Pasul Urdele Muntii Parang la 47,48 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 49,85 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 35,29 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 40,54 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Gura Raului Gura Raului la 47,75 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 46,23 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Pestera Iedului Baia de Fier la 43,9 km
Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 8,02 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 17,97 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 49,78 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 42,87 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
[ Sus ↑ ]
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 1,76 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 6,54 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 57,42 km. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Marpod Marpod la 60,13 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 61,39 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 56,18 km. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 52,92 km. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 59,65 km. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 50,99 km. Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Cibinburg Cibinburg la 50,89 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 59,62 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 52,97 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Lacul Negru Ocna Sibiului la 59,85 km. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Pasul Groapa Seaca la 53,09 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 60,17 km. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.