Localitatea Comanca (judetul Valcea) Resedinta: Baile Olanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Comanca, judetul Valcea

Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 46,46 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Rapa Evantai la 18,44 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 14,68 km
Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Padurea colorata Baia de Fier la 37,15 km
Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 31,43 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Pasul Urdele Muntii Parang la 45,97 km
Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 11,45 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 9,1 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 20,01 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
Lespezi Star Lespezi Star la 46,52 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 6,27 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 8,58 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 49,42 km
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Varful Cozia Varful Cozia la 12,84 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 44,54 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 9,84 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 43,62 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Schitul Iezer Schitul Iezer la 5,23 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 45,94 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
[ Sus ↑ ]
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 8,94 km
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 12,84 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 62,3 km. Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 63,75 km. Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 52,34 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Cisnadie Cisnadie la 53,32 km. Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 62,21 km. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 62,58 km. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Biserica catolica Sibiu la 62,61 km. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Valea Sodomului Sacelu la 55,32 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.