Localitatea Mihail Kogalniceanu (judetul Tulcea) Resedinta: Mihail Kogalniceanu.
Cismeaua Kalaigi se afla langa zidul cladirii geamiei turcesti din orasul Babadag.
Pe valea paraului Lozova, la doar 260 m distanta spre nord de la cismeaua din Valea Lozovei, se afla o cladire abandonata.
Gura PortiteiGura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Copacul lui Bezergheanu Muntii MacinuluiLa poalele muntilor Macin, in apropiere de comuna Greci, gasim un copac singuratic, care a devenit faimos datorita pozelor fotografului Mircea Bezergheanu. Geocutia de la Copacul lui Bezergheanu - Copacul e emblematic si celebru in zona Pietrelor Mariei de langa Muntii Macin.
Varful Tuguiata Batrana Podisul BabadaguluiTuguiata Batrana se afla piciorul vestic al celui mai inalt varf al Podisului Babadag, Tuguiata, de 402 m. Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului.
Spinarea dinozaurului Pietrele MarieiFormatiune stancoasa deosebit de spectaculoasa, Pietrele Mariei se aseamana, mai ales privite de pe creasta, cu spinarea unui dinozaur. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
Stejarul din Valea Cozluk Muntii MacinuluiTraseul turistic Cozluk, marcat cu punct rosu, trece prin valea Cozluk. Lipsa geocutie in stejar - Desi m-am invartit in jurul lui, am cotrobait in toate gaurile din stejar, nu am gasit geocutia.
Cismeaua din Valea TeilorCismeaua din Valea Teilor a fost construita in anul 1984 de catre Carastoian Nicolae si consatenii comunei.
Dealul Piatra Cacata RevarsareaRevarsarea (in trecut Piatra Cacata, Piatra Calcata, Principele Nicolae, Stefan Gheorghiu) este o localitate componenta a orasului Isaccea.
Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Pestera de la Moara Dealul ConsulDealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Este vorba despre un obelisc inalt de vreo 3 m, construit din piatra, dedicat eroilor din comuna Niculitel, cazuti in cele doua razboaie mondiale.
Dealul ConsulEste o aparitie insolitã in peisajul muntos al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
Lacul Iacobdeal TurcoaiaLacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
Geamia Mahmud Yazici se afla in Isaccea, pe strada 1 Decembrie numarul 19.
Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Pestera de la Stanca Dealul ConsulDealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
MacinMuntilor Macin sunt alcatuiti in special din granit, si sunt cei mai batrani din Europa - varsta aproximativa a muntilor Macin este de 250 milioane ani, fata de muntii Carpati in varsta de doar 35 mil ani. Un flavor de Macin - Ascunzisul este excentric localizat fata de traseul marcat al culmii Pricopanului ce trece prin apropiere. Macin - Dupa o dupa-amiaza petrecuta la Iacobdeal a urmat o tura in Muntii Macin, mai exact Creasta Pricopanului. Scurtatura sa zicem - Ca sa gasim ascunzisul a trebuit sa scurtcircuitam oarecum traseul tuistic al crestei Pricopanului.
Manastirea CerbuEste o manastire infiintata recent, in anul 2000, bisericuta, corpurile de chilii fiind construite intre 2000-2006. Scorburi fara cutie, dar pline cu furnici - Cred ca am gasit copacul despre care se vorbeste in informatia ajutatoare, a se vedea poza atasata, dar toate scorburile erau goale. Manastire langa padurea Topolog - Dupa ce am facut o plimbare in padurea Topolog, si am gasit boboci de bujori, m-am oprit la Manastirea Cerbu.
Traseul Cozluk: Greci - Pasunea Crucele - Valea Cozluk - Valea Radului - Teiul Stramb - Baia de arama - Pietrele Lacului - Varful Conaciu - Valea Plopilor - Pietrele Mariei - Greci. Bujori in zona Cozluk - Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit.
Varful Tuguiata Podisul BabadaguluiVarful Tuguiata este cel mai inalt varf al Podisului Babadagului, avand 402 m. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea.
Fantana Zmeului NiculitelLa est de satul Niculitel se ridica dealul Zmeului, compus din calcar cenusiu, deal care se ridica la 160 m deasupra nivelului marii.
Coltanii MariRezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Cismeaua de pe valea Lozovei se afla la sud-vest de satul Valea Teilor (nume vechi Meidanchioi).
Cetatea ArgamumRuinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Cheile Chediului Muntii MacinuluiChediul este un paraias, cel mai adesea sec (vara), ce curge prin marginea vestica a golfului Cazluc al Depresiunii Greci (5 km de Greci). Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Nu - Nu, in august, nu. Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
Varful Cozluc Muntii MacinuluiCozluc este unul dintre dealurile spectaculoase ale abruptului sudic al Muntilor Macin, prin haosul de stanci de pe culmea sa. Eroare, Sulucu e Cozlucu - Dintr-o eroare impardonabila - nostra culpa - am botezat varful Cozluc, unde am instalat o geocutie, cu numele altui varf, Suluc (care sunt, de fapt, doua, Mic si Mare). Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura - Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis.
Culmea Pricopanului - Muntii MacinCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei este una dintre principalele cavitati din zona carstica a Vaii Casimcea.
Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
Ruinele asezarii urbane Ester. Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Belvedere Cheile Dobrogei. Urcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor.
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Banutii Dobrogei Casian. Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
Izvor Cheile Dobrogei. Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului.
Histria. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Cheile Dobrogei. Rezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Fosta statiune Baile Nuntasi. Namolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
Mosul Casienilor Casian. Mosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Parcul Cismea Corbu. Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Biserica ingropata Istria. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.