Localitatea Ciucurova (judetul Tulcea) Resedinta: Ciucurova.
Pestera Liliecilor de la Gura Dobrogei este una dintre principalele cavitati din zona carstica a Vaii Casimcea.
Lacul Iacobdeal TurcoaiaLacul Iacobdeal se afla pe teritoriul comunei Turcoaia, pe dealul Iacobdeal, intr-o fosta cariera de piatra.
Dealul Asan Podisul BabadaguluiPodisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Pestera de la Stanca Dealul ConsulDealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Cismeaua de langa biserica Sfantul Atanasie din Niculitel se afla la intersectia strazilor Bisericutei, Fotografilor, si drumul judetean DJ229.
Geamia Mahmud Yazici se afla in Isaccea, pe strada 1 Decembrie numarul 19.
Dealul cu bujori CiucurovaDealul cu bujori - Atmagea, Ciucurova. Bujori fara petale - Sosind dinspre nord, am gresit intersectia. Bujori cu boboci - Am reusit destul de usor sa gasim poiana cu bujorii.
Cismeaua de pe valea Lozovei se afla la sud-vest de satul Valea Teilor (nume vechi Meidanchioi).
Zidul Genovez Canaraua turceasca HarsovaO plimbare pe platoul promontoriului calcaros numit Canaraua Turceasca, merita a fi facuta, si pentru panoramele pitoresti, avand ca punct de interes orasul Harsova. Sit sub constructie - Dupa ce am vizitat Baile Puturoasa, Dealul Baroi, Canaraua Rosie, Camera patrata cu etaj, Piatra cu capac, Crucea comemorativa de pe Dealul Catedralei.
Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici.
Pietrele Mariei reprezinta o spectaculosa formatiune granitica din Depresiunea Greci, martor al eroziunii de care au avut parte hercinicii Munti ai Macinului. Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o - Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. Geocutia lipseste, dar macar am gasit umbra - Ajungand in muntii Macin, primul geoobiectiv vizitat de mine au fost Pietrele Mariei.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan CasianLa est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa.
Tabia VechePe malul drept al Dunarii sunt cunoscute cel putin doua cetati getice: Dinogetia (Garvan) si Noviodunum (Isaccea).
Dealul ConsulEste o aparitie insolitã in peisajul muntos al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
Mosul Casienilor CasianMosul Casienilor se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian, la vest si in vecinatatea Banutilor Dobrogei.
Gradina (in trecut Toxof, Tocsof, Toxoff, in limba turca Dokuzsofu) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Biserica ingropata IstriaIstria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Cheile DobrogeiRezervatie naturala complexa - geologica, botanica, avifaunistica - Cheile Dobrogei reprezinta rodul eroziunii. Bijuteria Dobrogei - Am facut o tura relaxanta in chei. Cheile fara comori - Am explorat Cheile Dobrogei de la nord spre sud.
Ruinele asezarii urbane EsterVizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester.
Pestera Sfantul Ioan CasianEste vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii.
Belvedere Cheile DobrogeiUrcand pe stancile din partea de sud a Cheilor Dobrogei putem avea parte de o priveliste spectaculoasa. Belvedere fara geocutie - Am urcat pe platoul cheilor la belvedere. Ascunzis neprietenos - Intr-adevar, cele mai spectaculoase fotografii pot fi facute de pe stancile din partea de sud a cheilor.
Banutii Dobrogei CasianBanutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede.
Pestera La AdamEste una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant.
Pestera La izvor se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesire spre Cheia, la est de drumul judetean DJ222, si la sud de Izvorul Cheile Dobrogei.
Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Fosta statiune Baile NuntasiNamolul terapeutic sapropelic din lacul Nuntasi era cunoscut pentru calitatile terapeutice asemanatoare cu cele din lacul Techirghiol.
Cismeaua din Valea TeilorCismeaua din Valea Teilor a fost construita in anul 1984 de catre Carastoian Nicolae si consatenii comunei.
Izvor Cheile DobrogeiIzvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222.
Culmea Pricopanului - Muntii MacinCulmea Pricopanului este creasta secundara, dar impunatoare a Muntilor Macin, caracterizata prin uriase formatiuni granitice, stanci semete si panorame vaste de jur imprejur. Peisajul ca si relieful este de tip alpin si chiar daca inaltimea culmii pare aparent mica, efortul este usor sustinut la urcus.
Piatra cu Capac Harsova. Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova.
Crucea Inalta din Gura Ialomitei a fost asezata de Matei Basarab, si dateaza din anul 1639.
Biserica romano-catolica Sfantul Anton de Padova se afla in localitatea Mihail Kogalniceanu, pe strada Tudor Vladimirescu numarul 124.
Cetatea antica Dinogetia Garvan. Cetatea antica de la Dinogetia este un sit arheologic complex, pluristratificat, in a carui arie au fost identificate in urma cercetarilor arheologice de teren efectuate in cursul secolului XX urmatoarele. Cetatea buruienilor si ierburilor aromatice - De pe drumul asfaltat se poate ajunge pana la poarta sitului arheologic cu masina, pe un drum de pamant, posibil inundat cu ocazia ploilor.
Malul Dunarii langa IC Bratianu. In drum spre muntii Macin, am traversat Dunarea cu bacul intre Galati si comuna IC Bratianu. Lipsa geocutie - Profitand de vremea frumoasa de dupa revelion, am trecut Dunarea dupa cutiutele ascunse , cele mai apropiate.
Podul si cazematele germane de langa Balta Salcuta. Pe DN 22E, ce pleaca din satul IC Bratianu, punctul de trecere cu bacul spre si dinspre Galati, spre interiorul Dobrogei, la 8 km de sat, dar pe teritoriul satului Garvan, se afla Balta Salcuta, amenajata si pentru pescuit de agrement. Podul ce n-a fost - Am vizitat podul ce n-a fost intr-o zi fierbinte de vara. Dupa ce a plecat ciobanul cu turma de oi - Prima data am ajuns la capatul nordic al ramasitelor podului german. Geocutia de la piciorul podului german - Desi am mai vizitat ruinele podului german, carora de altfel le-am admirat trainicia, nu stiam ca au si secrete.
Dealul Allah Bair. Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta.
Parcul Cismea Corbu. Satul Corbu a fost infiintat in 1968 prin comasarea satelor Corbu de Jos (in trecut Gargalicul-Mic, in limba turca Asagi Kargalik) si Corbu de Sus.
Singura sinagoga din Galati care a supravietuit vicisitudinilor timpului.
Cazemata de pe Dealul Bugeac. Dealurile Bugeacului reprezinta prelungirile extrem-nordice ale Muntilor Macin, relativ departate, izolate si mult mai joase decat corpul principal al acestor munti, de care sunt legate prin Pasul Garvan (58 m). Geocutia de la Dealurile Bugeacului - Am pornit in februarie, pe 21, intr-o duminica pe la pranz, sa facem Dealurile Bugeacului. Vara nu-i ca iarna - Am trecut Dunarea cu bacul, de la Galati la comuna IC Bratianu, unde am amenajat un geoascunzis. Felicitari pentru drumetie - Si pentru gasirea geocutiei.
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale.
Castelul de apa - Strada Gradinii Publice, Gradina Mare, Braila.
Canionul de argila Galbiori. Canionul de argila se afla la aproximativ 3 km vest de satul Galbiori, si la 600 m est de varful dealului Allah Bair.
Cetatea Capidava. Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman.
Bazin apa Targusor. La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Orasul de Floci. Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. :) - N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.