Localitatea Percosova (judetul Timis) Resedinta: Gataia. Denumire maghiara: Berkeszfalu.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Percosova, judetul Timis

Sistemul subteran de canalizare Oravita la 42,42 km
Bolta paraului Oravita si canalul aval de lacuri sunt declarate monument istoric. Sistemul subteran de canalizare, pentru colectarea apelor pluviale si captarea surselor de apa de sub orasul Oravita, a fost realizat intre anii 1723-1769.
Punct panorama Dealu Golului Resita la 42,26 km
Pornind din parcarea Lidl, din sud-vestul orasului Resita, o poteca urca pe Dealul Golului. Dupa parcurgerea treptelor cu balustrada de lemn, se ajunge la stema UCMR, de unde avem o priveliste superba asupra orasului.
Podul turcesc Gradinari la 30,18 km
Intre Gradinari si Greoni, un sat care apartine de comuna, peste raul Caras, putem vedea ramasitele unui vechi pod din piatra, cu trei deschideri. Initial a fost construita de catre turci in secolul VII-lea.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 43,88 km
Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Podul de caramida Foeni la 42,66 km
Podul turcesc de caramida - Foeni
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu Ocna de Fier la 33,31 km
Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113. Aici nea Costica a adunat peste 2 mii de flori de mina, din zonele Ocna de Fier, Dognecea, Oravita, Anina, Moldova Noua, dar si de peste hotare.
Cheile Carasului Cheile Carasului la 43,9 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Dealul Danila Ocna de Fier la 31,77 km
Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Biserica de lemn si manastirea Cebza la 34,71 km
Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto. La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult.
Turnul de pe Dealul Cuca Gradinari la 28,97 km
La marginea localitatii Gradinari, pe dealul Cuca, un turn singuratic atrage privirile trecatorilor. Este ramasita fostei biserici de langa cimitirul satului.
Turnul de apa din Iosefin Timisoara la 48,53 km
Turnul de apa din Iosefin-Timisoara a fost ridicat intre anii 1913-1914, dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel din Budapesta. Iosefin este un cartier vechi din Timisoara, aici si in cartierul Fabric au fost ridicate turnuri de apa similare.
Podul Mihai Viteazu Canalul Bega la 48,44 km
Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
Pictura murala Pictura murala Timisoara la 48,37 km
Cea mai mare pictura murala din Romania se afla la Timisoara, pe splaiul Nicolae Titulescu, pe fatada cladirii unui fost siloz. Pictura a fost realizata in anul 2019, si este dedicata Revolutiei din decembrie 1989.
[ Sus ↑ ]
Cascada Bordanc si Modavita Padina Matei. Cascadele Bordanc si Modavita sunt caderi de apa de pe raul Mudavita, din aria naturala Valea Mare situata in apropierea satului Padina Matei, comuna Garnic.
Sequoiadendron Giganteum. Arborele sequoia din Parcul National Semenic - Cheile Carasului are diametrul de 5,7 m si inaltimea de 45 m. Are o varsta de aproximativ 150 de ani, se afla la 4,4 km de Pestera Comarnic.
Canionul Valea Rea Cheile Nerei. Canionul Valea Rea, Cheile Nerei
Casa Verde Sasca Montana. Casa Verde este o casa construita din cob, pe malul Nerei, la Sasca Montana, de catre arhitecta timisoreana Ileana Mavrodin. In anul 2014 casuta a ajuns pe primul loc in topul The Natural Homes, a celor mai frumoase casute de cob din lume.
Fantana cu apa minerala Fantana cu apa minerala. Fantana cu apa minerala si vulcan noroios
Acumularea Topolovatu Mare. Carpodrom, Topolovatu Mare
Ochiul Beului Ochiul Beului. Lacul Ochiul Beului Ochiul Beului - In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului.
Locul fosilifer Apadia. Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Berecuta - Atractii turistice Uliuc Localitati apropiate: Butin la 2,62 km, Rovinita Mica la 4,48 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.