Localitatea Valeni-Stanisoara (judetul Suceava) Resedinta: Malini.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valeni-Stanisoara, judetul Suceava

Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 47,81 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 42,1 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 42,44 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Stejarul multisecular Cajvana la 37,22 km
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 47,94 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 30,75 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 40,51 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Piatra Runcului Masa Talharului la 46,39 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 32,5 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Podul medieval Soldanesti Falticeni la 27,79 km
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 44,72 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 33,71 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 32,38 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 44,7 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 32,97 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 30,16 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 43,39 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 21 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 47,99 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 23,76 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 34,06 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 47,94 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 49,62 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Dealul Lipovanului Adancata la 49,53 km
Dealul Lipovanului, Adancata
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 43,55 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 43,07 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Codrii de arama Agapia la 32,87 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 48,14 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 22,77 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 12,46 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Cuptor de ars var Darmoxa la 38,36 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 45,11 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Stejaris Tulghes la 46,25 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 20,85 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 43,66 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 34,72 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 32,57 km
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 32,97 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 65,4 km. Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 68,14 km. La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Ulita copilariei Toplita la 68,97 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 57,49 km. Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 68,7 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 68,95 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Padurea Corhanei Dobreni la 52,92 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 67,22 km. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 56,44 km. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 59,18 km. Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 65,64 km. Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 62,06 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.