Localitatea Vadu Negrilesei (judetul Suceava) Resedinta: Stulpicani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Vadu Negrilesei, judetul Suceava

Stejaris Tulghes la 46,09 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 42,41 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 43,66 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 46,55 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 45,14 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 46,03 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 34,16 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 12,6 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 43,99 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 46,19 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Piatra Runcului Masa Talharului la 38,68 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 38,11 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 49,34 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Padurea de Argint Varatec la 42,66 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 43,74 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Stejarul multisecular Cajvana la 36,51 km
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 29,78 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 43,82 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 43,73 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 49,84 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 47,24 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 49,79 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 47,57 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Cuptor de ars var Darmoxa la 31,35 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 47,46 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Codrii de arama Agapia la 41,8 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 47,69 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 19,43 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 47,36 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 33,5 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 48,88 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 30,85 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 22,6 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 22,01 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 22,07 km
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 22,6 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 66,91 km. Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Lavanda Galautas la 63,05 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 53,37 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 64,68 km. Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 61,94 km. Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 64,1 km. Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 55,41 km. Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.