Localitatea Tesna (judetul Suceava) Resedinta: Cosna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tesna, judetul Suceava

Varful Bistriciorul la 26,47 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 24,21 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 29,81 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 44,97 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Piatra Corbului Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
Varful Omu Muntii Suhard la 15,69 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 35,09 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Piatra Laptariei Bilbor la 46,03 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Izvorul Borcut Bilbor la 38,12 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului. Este o apa foarte buna la gust, acidulat, bicarbonatic, cu continut de fier, radioactiv, si cu un debit de 240 litri pe ora.
Cuptor de ars var Darmoxa la 37,27 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 25,63 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget. Acesta se varsa in paraul Tihul, apoi in paraul Rastolita.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 33,07 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 38,16 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 46,22 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 48,24 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau. Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 7,84 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei. Are o suprafata de 682 hectare.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 39,66 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara. Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 31,95 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului. Rezervatia se situeaza la poalele Varfului Rachitis, are o suprafata de 322 ha.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 20,05 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 26,69 km
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 68,77 km. Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 65,54 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Baltile Uila la 65 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 69,01 km. In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 66,68 km. Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 66,38 km. Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 59,06 km. Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 50,88 km. Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 55,51 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 68,84 km. Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 66,55 km. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.