Localitatea Rosu (judetul Suceava) Resedinta: Vatra Dornei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rosu, judetul Suceava

Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 14,45 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Barajul Rastolita la 42,84 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Ulita copilariei Toplita la 45,79 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Mofeta Mofeta Borsec la 47,03 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 30,39 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 31,31 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 46,74 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Varful Bistriciorul la 30,8 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 31,59 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 26,77 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 43,58 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 48,7 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 31,12 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Curmatura Tihu la 29,85 km
Curmatura Tihului
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 45,7 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 34,53 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 15,94 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Piatra Laptariei Bilbor la 36,24 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
[ Sus ↑ ]
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 16,82 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 17,37 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 69,47 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Podul graniceresc Cosbuc la 69,76 km. In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 56,7 km. Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 61,92 km. Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 67,75 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 54,92 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Castelul Lazar Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 59,77 km. Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 56,34 km. Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 60,2 km. Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 59,18 km. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 66,57 km. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 60,94 km. Varful Stana lui Verticu (Varatic)
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.