Localitatea Praleni (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Praleni, judetul Suceava

Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 49,47 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 27,12 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 6,81 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Piatra Corbului Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Varful Bistriciorul la 24,63 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 27,22 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 35,53 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 30,68 km
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Cuptor de ars var Darmoxa la 32,06 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 23,68 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 43,39 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 21,35 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 34,53 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Piatra Runcului Masa Talharului la 48,16 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 14,45 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Curmatura Tihu la 24,93 km
Curmatura Tihului
Varful Omu Muntii Suhard la 19,9 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 35,43 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 16,59 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 23,4 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 64,09 km. Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 61,8 km. Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Burgberg Batos la 61,86 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 64,9 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 61,21 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 64,23 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 63,74 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 61,8 km. Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 50,48 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Mofeta Mofeta Borsec la 50,85 km. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 53,22 km. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 52,39 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.