Localitatea Poiana Stampei (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Stampei, judetul Suceava

Piatra Corbului Piatra Corbului
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani
Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel
In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Izvorul Borcut Bilbor
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Ulita copilariei Toplita
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Saua Curatel Muntii Rodnei
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Varful Zespezel
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Cuptor de ars var Darmoxa
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Macelaria veche Macelaria veche Ditrau. Clopotnita si macelaria veche din Ditrau se afla pe strada Cerbului numarul 7.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Poiana cu narcise Gurghiu. Poiana cu narcise de la Gurghiu
Biserica Scroafei Dipsa. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau. Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Piatra Teiului Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.