Localitatea Poiana Stampei (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Stampei, judetul Suceava

Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 39,75 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 47,36 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 27,96 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 47,4 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 35,61 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 42,2 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 42,98 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 22,33 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 40,57 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 15,13 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Cuptor de ars var Darmoxa la 34,19 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 35,29 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 38,65 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Varful Bistriciorul la 21,98 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Piatra Laptariei Bilbor la 42,02 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 25,3 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 11,93 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Varful Omu Muntii Suhard la 20,59 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 12,01 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 41,4 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 15,16 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 21,81 km
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 62,62 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 61,71 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 53,16 km. Stana lui Verticu (Varatic).
Baltile Uila la 61,81 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 64,08 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Padurea de larice Posmus la 55,83 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 62,18 km. Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 52,2 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Piatra Runcului Masa Talharului la 51,48 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 64,23 km. In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Varful Vitos Varful Vitos la 68,09 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Lacul din spatele castelului Teleki la 56,6 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 63,66 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 66,71 km. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 54,32 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 63,74 km. Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 69,95 km. Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.