Localitatea Poiana Stampei (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana Stampei, judetul Suceava

Barajul Rastolita
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Saua Curatel Muntii Rodnei
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Rebra Muntii Rodnei
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita
Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Curmatura Tihu
Curmatura Tihului
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa
O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Ulita copilariei Toplita
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani
Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita
Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Izvorul Borcut Bilbor
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Saua Diecilor Muntii Suhard
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Piatra Corbului Piatra Corbului
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu
Poiana Rusu - Varful Tibles
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor
Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani
Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
[ Sus ↑ ]
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului. Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Baltile Uila. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Varful Vitos Varful Vitos. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului. Stana lui Verticu (Varatic).
Baia O-saros Baia O-saros Borsec. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu. Dupa o ploaie zdravana - Timp in care am stat sub un pavilion, am gasit poteca ce duce sus pe deal. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.