Localitatea Ostra (judetul Suceava) Resedinta: Ostra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ostra, judetul Suceava

Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 44,94 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 46,56 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Stejaris Tulghes la 47,3 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 30,07 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Cuptor de ars var Darmoxa la 28,19 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 45,06 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 28,94 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 49,04 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 17,6 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 48,88 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 48,86 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Piatra Laptariei Bilbor la 40,34 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 49,28 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Stejarul multisecular Cajvana la 37,52 km
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 48,23 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 49,86 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Manastirea Sihastria Agapia la 39,71 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Padurea de Argint Varatec la 48,66 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Mofeta Mofeta Borsec la 49,93 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 37,4 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 39,09 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Izvorul Borcut Bilbor la 39,33 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 49,77 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului la 18,65 km
Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 39,03 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 37,32 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 46,25 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 48,39 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 49,04 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 39,87 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 32,39 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 16,65 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 48,83 km
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 49,67 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Codrii de arama Agapia la 47,79 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 43,26 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 43,79 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 15,5 km
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 16,22 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 63,13 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 69,83 km. Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 66,3 km. Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 50,6 km. Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 50,16 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 60,27 km. Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 59,48 km. Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 52,7 km. Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.