Localitatea Ostra (judetul Suceava) Resedinta: Ostra.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ostra, judetul Suceava

Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Izvorul Borcut Bilbor
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Codrii de arama Agapia
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Castelul omului simplu In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Cripta armeneasca Tulghes
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala, compusa din 3 nivele: subsol, parter, si un turn-(clopotnita).
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Mofeta Mofeta Borsec
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
La Morminte In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului
Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Piatra Runcului Masa Talharului
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Stejarul multisecular Cajvana
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Cetatea Bufnitei Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii. Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei. Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Curmatura Tihu. Curmatura Tihului
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau. Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani. Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau. Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Lavanda Galautas. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita. La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita. Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.