Localitatea Ortoaia (judetul Suceava) Resedinta: Dorna-Arini.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ortoaia, judetul Suceava

Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 30,18 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 31,39 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 43,65 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 42,97 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 24,75 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 21,7 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 8,55 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 23,33 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 49,74 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 8,94 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 41,56 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 20,74 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 27,9 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 48,27 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Curmatura Tihu la 35,52 km
Curmatura Tihului
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 49,42 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Tinovul Mare Poiana Stampei la 24,62 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Piatra Runcului Masa Talharului la 38,28 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 31,54 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 36,05 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Varful Bistriciorul la 37,28 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 47,94 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Varful Omu Muntii Suhard la 30,93 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 44,31 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
[ Sus ↑ ]
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 8,55 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 8,94 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 60,59 km. La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 61,44 km. Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 57,46 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 67,02 km. Stana lui Verticu (Varatic).
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 58,25 km. Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Stejarul multisecular Cajvana la 55,93 km. Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 59,24 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 57,7 km. Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 54,72 km. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.