Localitatea Neagra (judetul Suceava) Resedinta: Brosteni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Neagra, judetul Suceava

Mofeta Mofeta Borsec la 31,62 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 23,15 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 47,49 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 36,47 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 30,75 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 40,72 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 35,79 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Avenul Licas Avenul Licas la 47,18 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 35,72 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 44,83 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 44,42 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 26,67 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Lavanda Galautas la 43,34 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 34,07 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 43,8 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 37,54 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 30,88 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 36,2 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 44,55 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 34,23 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 19,99 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 49,55 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 32,2 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 30,76 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 48,97 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 35,38 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 35,45 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 38,57 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 21,02 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Ulita copilariei Toplita la 43,82 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 35,29 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Izvorul Borcut Bilbor la 23,29 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 31,37 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 49,99 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 33,69 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 48,75 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 19,62 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
[ Sus ↑ ]
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 19,62 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 23,11 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Padurea Corhanei Dobreni la 60,12 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 66,44 km. Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 63,52 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 51,21 km. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 62,1 km. Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 54,03 km. Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 68,77 km. Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Castelul Lazar Castelul Lazar Lazarea la 55,58 km. Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 68,18 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 67,49 km. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.