Localitatea Ehreste (judetul Suceava) Resedinta: Brodina.
Varful Omu Muntii Suhard la 40,11 kmSuhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 25,93 kmLacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Stejarul multisecular Cajvana la 48,55 kmCajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani. Legenda spune ca la umbra stejarului multisecular a poposit Stefan cel Mare, trecand pe aici cu ostenii sai, cand tara era cotropita de necredinciosi, prin 1476.

Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 23,33 kmLacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer.
Cheile Zugreni la 48,39 kmCheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.

Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 48,42 kmCheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.

Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.

Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 66,29 km. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 69,27 km. Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.