Localitatea Dornisoara (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dornisoara, judetul Suceava

Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 38,05 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Varful Zespezel la 32,51 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 45,81 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 46,84 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 20,94 km
Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Lavanda Galautas la 42,66 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 27,92 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 49,01 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Barajul Rastolita la 22,51 km
Constructia barajului Rastolita, cu o inaltime proiectata de 105 m, a inceput in anul 1989 - lucrarea aflata la un stadiu de executie de 95 la suta, este inca neterminata.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 34,79 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 43,37 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Mofeta Mofeta Borsec la 46,38 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Varful Omu Muntii Suhard la 32,2 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 37,66 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 38,79 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 42,93 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 28,67 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 46,5 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 45,1 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Varful Bistriciorul la 9,37 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Padurea de larice Posmus la 45,04 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Cuptor de ars var Darmoxa la 35,03 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 14,01 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani la 13,8 km
Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 42,59 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 11,17 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 7,38 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 11,51 km
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 67,65 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Avenul Licas Avenul Licas la 66,65 km. Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 67,46 km. Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 51,83 km. Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Biserica de lemn Petelea la 61,01 km. Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Baltile Uila la 50,29 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 62,98 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Fagul Inalt Gheorgheni la 69,15 km. Fagul Inalt, Gheorgheni
Lacul Verde Lacul Verde Sovata la 67,87 km. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 59,54 km. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos la 58,05 km. Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.