Localitatea Delnita (judetul Suceava) Resedinta: Fundu Moldovei.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Delnita, judetul Suceava

Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani
Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Curmatura Tihu
Curmatura Tihului
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani
Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Varful Omu Muntii Suhard
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Piatra Pinului si Piatra Soimului Gura Humorului
Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Saua Diecilor Muntii Suhard
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Tinovul Mare Poiana Stampei
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
[ Sus ↑ ]
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei. Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Cascada Tihu Cascada Tihu Paraul Umed Muntii Calimani. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Piatra Laptariei Bilbor. Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei. Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Piatra Corbului Piatra Corbului. Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec. Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.