Localitatea Cosna (judetul Suceava) Resedinta: Cosna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cosna, judetul Suceava

Lacul Rebra Muntii Rodnei la 46,39 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 33,64 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 47,05 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Fereastra de sub Casoaia Fereastra de sub Casoaia Androneasa la 46,9 km
Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 27,34 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cuptor de ars var Darmoxa la 34,3 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 29,63 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 28,3 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 27,21 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Piatra Laptariei Bilbor la 43,8 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Varful Bistriciorul la 27,96 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Varful Zespezel la 49,31 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Curmatura Tihu la 28,47 km
Curmatura Tihului
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 31,39 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Ulita copilariei Toplita la 49,31 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 20,24 km
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 25,89 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 51,16 km. Stana lui Verticu (Varatic).
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 53,32 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Padurea de larice Posmus la 61,7 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 52,2 km. Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Stejarul multisecular Cajvana la 69,57 km. Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 55,24 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 63,06 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 52,63 km. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 67,61 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 63,35 km. Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 54,54 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.